Bi de kadınlar ön planda değil derler. Olur mu hiç tam da sahnenin ortasındalar aslında.

80’lerin o permalı, vatkalı, kelebek tokalı kadınları çok gerilerde kaldı. Şimdi birbirine benzemek çok moda!

Tek tipleşen dünyada tek tipleşen kadınlar var artık..

Modern yaşamın kadına dayattığı güzellik algısının bir getirisi de kadın bedeninin kültür endüstrisinin bir nesnesi haline gelmiş olmasıdır ne yazık ki.

Artık kadın daha zarif, daha şık, daha zayıf olmak zorunda!

Halbu ki kadın, bir yandan sisteme ayak uydururken ve tüketirken, bir yandan da doğallığını ve özünü kaybetmektedir.

Televizyondakilerle kendini kıyasladıkça bir süre sonra ruhsal ve bedensel açıdan zorlanmanın sonucunda strese giren kadın vs.

Hep bir kısırdöngü..

Sanılanın aksine modern toplumda kadın geleneksel toplumlarda olduğu gibi kendisine biçilen rolleri yerine getirmektedir ve modern yaşamın bir vitrini olma görevini üstlenmiştir.

Tüketimle ilgili araştırmalarda kadın bir yandan “tüketim nesnesi” haline dönüşürken, bir yandan da “tüketen birey olarak” toplum içinde bir varlık göstermektedir.

Kadının tüketim nesnesi ya da bir meta haline dönüştürülme süreci, özellikle görsel medyadaki kadın imajıyla yakından ilişkilidir. Televizyonda kadının tüketim, cinsellik, estetik ve güzellik gibi algılarla özdeşleştirilmesi popüler kültürün oluşum süreci içerisinde yer almaktadır.

Rahatsız edici olan yönü nedir derseniz; modern hayatın ve iletişim teknolojilerinin hızla gelişmesi sonucunda kadın ve kadın bedeni, televizyon ve medyanın görünen yüzü olmaya başlamıştır.

Tabi bu durumun sebeplerine bakmak lazım..

Kadına dair güzellik algısının yarattığı sektörel güç, günümüzde televizyon dizilerinin geldiği boyutun da temelini oluşturan önemli unsurlardan birisidir. Toplumsal olay ve olguların yansıtılmasının en kolay ve en estetik yolu olan kadın ve kadın bedeninin medya ve televizyon gösterisinde kullanılması ve nesneleştirilmesi, günümüzde görünür olanın değerli olmasından kaynaklanmaktadır. Sonuç olarak popüler kültürü tetikleyen televizyon içeriklerinde kadının yer alma şekli, toplumda kadın imgesinin ne olduğu hakkında önemli bilgiler vermektedir. Kadın bedeni, cinselliği çağrıştıran, erkeklere sunulan cazibesiyle erkekleri elde eden veya aileyi temsil eden, estetik ve dış görünüşün bir vitrinidir. Tüketilen nesne, kadın bedenidir. Dolayısıyla kendini televizyondaki kadın karakterlerle özdeşleştiren kesim olan kadın bireylerin, tüketici tarafı temsil etmesi beklenen bir sonuçtur.