Mecliste görüşülen bir diğer maddede ise Bolu Bel Sanayi ve Ticaret AŞ’nin talebi doğrultusunda, ücretsiz yolcu taşıyan halk otobüslerine yapılacak ödeme oranı artırıldı.

7349 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 15. maddesi kapsamında, aylık toplam taşınan ücretsiz yolcu sayısı toplam yolcunun yüzde 25’ini aşan hatlarda çalışan araçlara, ücretsiz taşınan her yolcu için tam bilet tutarının yüzde 75’i oranında ödeme yapılması kararlaştırıldı.

“ŞOFÖR ESNAFINA DESTEK VERİYORUZ”

Bolu Dağı'nda tanker alev alev yandı
Bolu Dağı'nda tanker alev alev yandı
İçeriği Görüntüle

Madde üzerine konuşan Başkan Tanju Özcan, “Taşıdığı toplam yolcunun yüzde 25’ini aşan ücretsiz yolcular için daha önce biletin üçte biri oranında destek veriliyormuş. Şimdi bu oran yüzde 75’e çıkıyor” dedi. Özcan, “Belediyenin cebinden şoför esnafımıza ücretsiz taşınan yolcularla ilgili desteğimizi artırıyoruz” şeklinde konuştu.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Madde oylamasında Cumhuriyet Halk Partisi grubu ile AK Parti Meclis Üyesi Hasip Eskioğlu kabul oyu verirken, diğer bazı meclis üyeleri çekimser kaldı. Madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Oylama sonrası konuşan AK Parti Meclis Üyesi Erol Özak, “Konuyu tam anlayamamıştık. Zaten Nadi Bey de yoktu. Onun için çekimser kaldık” dedi.

Başkan Özcan ise, “Burada artış yapıyoruz. Şoför esnafına destek veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Bolu Nabız Gazetesi