Edinilen bilgilere göre, ChatGPT tarafından yazılan yasa 23 Kasım'da yürürlüğe girdi. The Washington Post'un haberine göre, 6 gün sonra Porto Alegre kentinin Meclis Üyesi Ramiro Rosário, yasanın OpenAI'nin sohbet robotu ChatGPT tarafından yazıldığını açıkladı.

Rosário, The Post'a yaptığı açıklamada, tasarının günlerce devam eden yasamanın beyin fırtınasının ürünü olmadığını, bunun yerine yaklaşık 250 karakterlik bir ChatGPT komutundan yaklaşık 15 saniyede oluşturulduğunu söyledi.

Bolu'da üniversite öğrencileri Filistin'e destek için oturma eyleminde Bolu'da üniversite öğrencileri Filistin'e destek için oturma eyleminde

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zekâlı sohbet robotu ChatGPT, eğitim esnasında öğrendiği kalıplara dayanarak bir cümleden sonra ne geleceğini öngörerek cevaplar üretiy

Rosário, The Post'a yaptığı açıklamada ChatGPT'ye girdiği komutun şu olduğunu paylaştı: "Porto Alegre kenti için, yürütmeden değil yasamadan kaynaklanan, Belediye Su ve Kanalizasyon Departmanının  yeni bir su sayacının çalındığı zaman ödemesi konusunda mülk sahibinden ücret almasını yasaklayan bir belediye kanunu oluşturun."

36 ÜYENİN TAMAMI TARAFINDAN ONAYLANDI

Bunun üzerine ChatGPT, Rosário'yu "hayrete düşüren" çözümlerle cevap verdi ve yaptığı açıklamada, seçmenlerini aylardır rahatsız eden bir problem için iki yenilikçi fikir tavsiye etti.

The Post'a göre Rosário bu tavsiyelerin, çalınan su sayaçlarının değiştirilmesi için belediyeye bir aylık bir süre tanınması ve bu süreye uyulmaması halinde su faturalarından feragat edilmesine yönelik bir hüküm olduğunu aktardı.

Yapay zekâ tarafından üretilen öneri, 36 üyenin tamamı tarafından onaylandı.