Ulusal ve uluslararası organizasyonlarda elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Bolulu milli cimnastikçi Havva Esin Ergün, spor kariyerindeki başarılarına akademik alanda da bir yenisini ekledi. ÖZYES yerleştirme puan türünde Türkiye birinciliğini elde eden Ergün, 446,087 puanla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümüne yerleşti.
Trampolin Cimnastik Dünya Kupası’nda Senkron Kadınlar kategorisinde kazandığı gümüş madalyayla önemli bir başarıya imza atan Havva Esin Ergün, Avrupa Şampiyonası finallerinde de Türkiye’yi temsil ederek dikkat çeken dereceler elde etti. Spor kariyeri boyunca kazandığı madalyalarla Bolu’nun gururu olan milli cimnastikçi, bu kez eğitim hayatındaki başarısıyla gündeme geldi. ÖZYES sonuçlarında Türkiye zirvesine yerleşen Ergün, akademik kariyerini de spor alanında sürdürme kararı aldı.
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, milli sporcunun üniversiteyi tercih etmesinden duyulan memnuniyet dile getirildi. Üniversitenin açıklamasında, “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ailesi olarak, Türkiye birincisi olarak aramıza katılan milli gururumuz Havva Esin Ergün’ü tebrik ediyor; hem akademik hayatında hem de ay-yıldızlı forma altında katılacağı uluslararası organizasyonlarda başarılarının katlanarak devam etmesini diliyoruz.” ifadelerine yer verildi. Milli sporcu Havva Esin Ergün, yeni eğitim döneminde hem üniversite öğrenimini sürdürecek hem de uluslararası cimnastik organizasyonlarında Türkiye’yi temsil etmeye devam edecek.




