Tv100 kanalında katıldığı programda Türk Silahlı Kuvvetlerine ağır ifadeler kullanan ve Bolu 2. Komando Tugayı askerlerinin Güneydoğu’da 15 köylüyü helikopterden attığı yalanını söyleyince o sözlere tepki yağdı.

SORUŞTURMA AÇILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Sezgin Tanrıkulu hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinde düzenlenen “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama” ve 216. maddesinde düzenlenen “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçlarından soruşturma açıldı.

CHP: AÇIKLAMA KABUL EDİLEMEZ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik sözlerine ilişkin yaptığı açıklamada, ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirterek konunun yetkili organlarda görüşüleceğini duyurdu.

''OYUN YOLUYLA ÖĞRENME EĞİTİMİ KURSU'' BAŞLADI ''OYUN YOLUYLA ÖĞRENME EĞİTİMİ KURSU'' BAŞLADI

TANJU ÖZCAN AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, twitter hesabından Sezin Tanrıkulu’ya sert tepki gösterdi.

“Yalan var, kuyruklu yalan var. 15 köylüyü helikopterden atanın Bolu Jandarma Tugayı olduğunu söylüyor. Bolu’da böyle bir askeri birlik yok. Bolu 2. Komando Tugayı var. Üstelik onlar da yıllardır Suriye’de görev yapıyor. Seni gidi yalancı, iftiracı.

Yüzlerce köyü basıp masum insanları katleden, binlerce polis ve askerimizi hain tuzaklarla şehit eden PKK terör örgütüne bir söz dahi söyleyemeyen Sezgin Tanrıkulu, Atatürk’ün partisinden Milletvekili seçtiriliyor.

Kılıçdaroğlu bu yalancı, iftiracı hakkında disiplin işlemi başlatacak mısın? Başlatmayacak mısın? Hayatında bir kez net ol!!!”