Bolu'da 19'u tutuklu 32 sanığın yargılandığı davanın 8'inci duruşmasında müşteki ve tanık beyanları alınmıştı. Çarşamba günü saat 09.45'te başlayan 9'uncu duruşmada da tanıklar dinlendi.
"EMİR ARAS'I ARADIM, ‘YANGIN VAR, YUKARIYA ÇIKAMIYORUZ' DEDİM"
Grand Kartal Otel'de kat görevlisi olarak çalışan tanık İdris E., "2008 yılından bu yana Grand Kartal Otel bünyesinde çalışıyorum. Saat 03.28'de arkadaşım tarafından uyandırıldım. 4. kata çıkmaya çalıştım. Emir Aras'ı aradım. ‘Yangın var yukarıya çıkamıyoruz' dedim. Merdivenlerden insanların inmesine yardımcı oldu. Otelde kat görevlisiyim. Kış aylarında Kartalkaya'da, yaz aylarında Gazelle Otel'de çalışırım. Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli İrfan Acar, 1. kattan 12.kata kadar her kata baktı. Eksikliklerin tespit edilmesinin ardından Cemal Özer, muhasebeye geçerek eksiklikleri temiz kağıda geçirdi. Cemal Özer, eksiklikleri Ahmet Demir'e gösterdi. Ahmet Bey'de onları Emir Aras'a gönderdi. Emir Aras, Halit Ergül'ün damadı pozisyonunda. Otelin Müdürü Zeki Yılmaz. Otelin alarm sistemi vardı ama çalışmadı" dedi.
"MERDİVENLERLE İNSANLARI KURTARDIK"
Grand Kartal A.Ş. çalışanı tanık Mehmet K. ise "Yangın anında odadan çıktım. Resepsiyon kısmında yoğun duman vardı. Dışarıya çıktığımda telefonumun olmadığını fark ettim. Arkadaşlarımdan telefon isteyerek teleski personelini aradım. Uzun merdivenleri getirmesi gerektiğini söyledim. Merdivenlerle insanları kurtardık. Otoparktan araçların çıkışıyla ilgili bir bilgim yok" dedi.