Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Bolu’nun tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmak amacıyla dikkat çeken bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Bolu’nun fatihlerinden biri olarak kabul edilen Akıncı Gazi Beyi ve Karatekin Kalesi Komutanı Samsa Çavuş’un anılması ve kamuoyunda daha fazla tanıtılması amacıyla Üniversite Yönetim Kurulu Toplantı Odası’nda değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca başkanlık etti. Programa ayrıca Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nuray Özdemir Tiryaki, Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Azize Aktaş Yasa, Bolu Federasyonu Başkanı Mesut Yaman, BAMER Yönetim Kurulu üyeleri, Bolu Federasyonu yönetim kurulu üyeleri, Bolu Eski Mimarlar Odası Başkanı Mimar Semih Dimicioğlu ile Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli Yavuz Kırlıoğlu katıldı.
SAMSA ÇAVUŞ’UN TÜRBESİ YENİDEN İNŞA EDİLECEK
Toplantıda, Osmanlı Devleti’nin kuruluş sürecinde önemli görevler üstlendiği belirtilen Samsa Çavuş’un türbesinin yeniden inşa edilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Tarihi şahsiyetin Bolu’daki izlerinin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla yürütülebilecek çalışmalar değerlendirildi.
BOLU’NUN OSMANLI TARİHİNDEKİ ROLÜ ELE ALINDI
Görüşmede ayrıca Osmanlı Devleti’nin kuruluş döneminde Bolu ve çevresinin taşıdığı stratejik önem üzerinde duruldu. Bölgenin fetih sürecindeki tarihi rolünün akademik çalışmalar ve etkinliklerle daha görünür hale getirilmesi gerektiği vurgulandı.
PANEL VE ANMA ETKİNLİKLERİ PLANLANIYOR
Toplantıda Samsa Çavuş’un hayatını ve tarihsel önemini konu alan bir panel düzenlenmesi ile Samsa Çavuş’u anma etkinliklerinin başlatılmasına yönelik öneriler de ele alındı. Yapılacak etkinliklerle hem tarihi bilinç oluşturulması hem de Bolu’nun kültürel değerlerinin daha geniş kitlelere tanıtılması hedefleniyor. Haber Merkezi





