Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı, Muharrem ayının onuncu günü olan Âşûrâ dolayısıyla vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Etkinlikte, İslam tarihinde önemli bir yere sahip olan Âşûrâ Günü'nün manevi anlamı ve Kerbelâ hadisesinin taşıdığı mesajlar hatırlatıldı.
Konuya ilişkin açıklama yapan Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Mustafa Uludağ, Âşûrâ Günü'nün Hz. Musa'nın Firavun'un zulmünden kurtuluşu başta olmak üzere birçok önemli olayla anıldığını belirtti.
Uludağ, Âşûrâ denildiğinde en büyük acının Kerbelâ hadisesi olduğunu ifade ederek, Hz. Hüseyin'in zulme boyun eğmeyerek şehadeti tercih ettiğini ve bunun adalet ile hakkın savunulmasının en önemli örneklerinden biri olduğunu söyledi.
Kerbelâ'nın, zulmün hiçbir zaman meşruiyet kazanamayacağını gösteren tarihi bir ders olduğunu vurgulayan Uludağ, "Zalimler geçici olarak güçlü görünebilir ancak asıl kazananlar her zaman mazlumlar olmuştur." ifadelerini kullandı.
Vatandaşlara aşure ikram edildi
Hz. Hüseyin'in aziz hatırasını yaşatmak ve Muharrem ayının manevi atmosferini paylaşmak amacıyla vatandaşlara Allah rızası için aşure ikramında bulunduklarını belirten Uludağ, organizasyonda emeği geçen Merkez İlçe Başkanı Fatih Kılınç'a, Kadın Kolları Başkanı Fatma Sancaktar'a, kadın kolları üyelerine ve teşkilat mensuplarına teşekkür etti.


















