Rektörlük makamında gerçekleşen nezaket ziyaretinde Rektör Prof. Dr. Özölçer, 2025 yılı Aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle göreve başlayan Rektör Prof. Dr. Yiğit’i tebrik ederek yeni vazifesinin Üniversiteye, şehre ve akademik camiaya hayırlı olmasını diledi.

Saadet Partisi İftarında 28 Şubat ve Erbakan Mesajı
Saadet Partisi İftarında 28 Şubat ve Erbakan Mesajı
İçeriği Görüntüle

Prof. Dr. Özölçer, Prof. Dr. Yiğit’in daha önce Türk Havacılık ve Uzay Sanayisinde yürüttüğü danışmanlık görevi ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Başkan Yardımcılığı vazifesinin yanı sıra hâlen Roketsan Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor olmasının, sahip olduğu tecrübe ve birikimi yükseköğretim alanına güçlü bir şekilde yansıtacağına inandığını ifade etti. Prof. Dr. Yiğit’in deneyimlerinin Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesine hem yerel hem ulusal ölçekte önemli katkılar sunacağını belirten Özölçer, üniversitelerin bilgi üretiminin yanı sıra ülkenin kalkınma vizyonuna yön veren kurumlar olduğuna dikkat çekti.

Nazik ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Faruk Yiğit ise BEUN’un son yıllarda ortaya koyduğu akademik performans, kalite odaklı çalışmaları ve uluslararasılaşma vizyonuyla yükseköğretim camiasında müstesna bir konumda yer edindiğini ifade etti. Üniversitenin elde ettiği başarıları takdirle takip ettiklerini belirten Prof. Dr. Yiğit, Prof. Dr. Özölçer nezdinde tüm BEUN ailesine çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diledi.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyaret, iki üniversite arasında iş birliği ve dayanışmanın güçlendirilmesine yönelik iyi niyet temennilerinin paylaşılması ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi