HABER: Gülsevim AYDIN
Pazar fiyatları her geçen gün artıyor. Pazarcılar artan maliyetlerden dolayı fiyatları artırmak zorunda kaldığını söylerken vatandaş bu durumdan şikayetçi. Fasulye de rekora doğru koşan sebzeler arasından yerini aldı. Meyvede ise çilek ve kayısıda artış var. Balık tezgahlarında ise bu hafta da az balık vardı.
FASULYE VE BAMYA FİYATLARI CEP YAKIYOR
Patates 10 ila 30 lira arası, soğan büyüklüğüne göre 10-13 lira arası, fasulye 60 liraya kadar yükseliyor. Domates ve salatalık 20, Patlıcan ve kabak 15 lira. Biber çeşitleri 50 liraya yükseldi ancak dolamlık biber 30 lira. Havuç ve pırasa 20, barbunya ve brokoli 50, bamya 90, mantar 60 lira. Limon 15 lira. Mısırın adeti ise 10 lira. Sarımsak çeşitleri 35 liradan başlıyor 100 liraya kadar yükseliyor.
Maydanoz, dereotu ve nane 5 lira. Yeşil soğan ve pazı 10, kıvırcık 20, göbek marul 25, semizotu 30 lira.
MEYVEDE REKOR ONLARIN
Meyve fiyatları da yükselişe geçti. Çilek ve kayısı 60, elma, muz ve can eriği 30, incir 50, şeftali 30-35, üzüm ve kira 35, armut 40, karpuzun kilosu 12, kavun ise 30-40 lira arası fiyatla satılıyor.
Pazarda alışveriş yapan Kazım Sertoğlu, “Pazarcıların sattığı bütün mamuller çok pahalı oluyor. Bir yumurtayı 5 liraya satıyorlar ama markette 3-3 buçuk lira. Bunlara bir çare bulunması lazım.” diye konuştu.
AV YASAĞI BALIKLARI AZALTTI
Av yasağı ve sezon ortası olmasından dolayı balık çeşitleri bu hafta da azdı. Alabalığın tanesi 50 liradan satış görüyor. Kaya levreğinin kilosu 250, deniz çipura 280, Karadeniz somon 180, Norveç Somon 430, Karadeniz levrek ve Karadeniz çipura 200 lira.