Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu raporunu yayımladı.
Yayınlanan son rapora göre, pastırma sıcaklarına veda etme vakti geldi.
Meteoroloji bazı iller için kar uyarısı yaparken, sıcaklıklar ise kademeli olarak düşmeye başlayacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
KAR GELİYOR
Kuvvetli yağış ve karla karışık yağmur yer yer kar yağışı beklenen Giresun, Kayseri, Ordu, Samsun, Sivas ve Tokat için "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu
VATANDAŞLARA UYARI: SEL, SU BASKINI, ULAŞIMDA AKSAKLIKLAR
Genel olarak yağmur ve sağanak, öğle saatlerinden sonra sıcaklıklardaki düşüşe bağlı olarak 1200 metre üzeri rakımlı kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.




