Son yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile nüfusu 2 binin altında kalan yerleşim yerlerinin tüzel kişilikleri iptal edilerek köy statüsüne dönüştürülmesi kararlaştırıldı. Bu düzenleme kapsamında Bolu’nun Kıbrıscık ilçesi de ilçe statüsünü kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı.

Haber alınamayan gencin şüpheli ölümü
Haber alınamayan gencin şüpheli ölümü
İçeriği Görüntüle

Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen ve Kent Konseyi Kırsal Kalkınma Birimi Üyesi Sabri Yılmaz tarafından yapılan ortak açıklamada, ilçenin geleceğine sahip çıkmak amacıyla bir toplantı düzenleneceği duyuruldu.

Toplantı, 9 Kasım 2025 Pazar günü saat 14.00’te Bolu Belediyesi Kültür Merkezi’nde (Bolu Belediyesi yanı) gerçekleştirilecek.

Emin Tekemen ve Sabri Yılmaz, Kıbrıscık’ın ilçe kimliğini koruyabilmesi için tüm Kıbrıscıklı hemşehrileri bu toplantıya katılmaya davet etti.

Muhabir: Faruk Çidem