İbrahim Yumaklı'dan "yapay et" iddialarına yanıt: Böyle bir düzenleme yok
İbrahim Yumaklı'dan "yapay et" iddialarına yanıt: Böyle bir düzenleme yok
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Hollanda'nın Lahey kentindeki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında ikili görüşme gerçekleştirdi.

İngiltere Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Orta Doğu'daki gelişmeleri ele alan Erdoğan ve Starmer, İsrail ile İran arasındaki ateşkesin memnuniyet verici olduğu konusunda görüş birliğine vardı.

Ayrıca, Gazze'deki durumu da masaya yatıran liderler bölgeye yardımların artırılması ve 'kabul edilemez' haldeki duruma son verilmesi konusunda mutabakata vardı.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ

Ukrayna konusunda görüşlerini dile getiren Starmer, Ukrayna'da görev yapması planlanan Gönüllüler Koalisyonu'nun kurulmasında verdiği destek ve barış görüşmelerinde oynadığı rolden dolayı Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

İki liderin Türkiye-İngiltere arasındaki askeri işbirliğinin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği görüşmede taraflar serbest ticaret anlaşması görüşmelerinde kaydedilen ilerlemeden duyduğu mutluluğu da paylaştı.

Kaynak: Haber Merkezi