Terlik, ayakkabı sektörünün lider markası ve Avrupa'nın en büyük ayak giyimi üreticisi Gezer Ayakkabı yatırımlarını sürdürüyor. Bolu'da geçen yıl üretime başladığı tesisini büyütecek olan Gezer Ayakkabı; 12 bin 500 metrekare olan kapalı alanını 36 bine, 285 olan personel sayısını da 400'e çıkartmayı hedefliyor. Fabrikada üretim miktarları da artacak.
Yıllık 90 milyon çift üretim kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük ayak giyimi üreticisi konumunda olan Gezer, yurt içindeki yatırımlarını da hızla sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl Bolu'da açılan fabrikayı büyütmeyi hedefleyen Gezer, buradaki üretim kapasitesini şu anki rakamın iki katından da fazla arttırmayı hedefliyor. Şu anda yıllık 9,01 milyon çift üretim yapılan Bolu'da bu miktar 19,6 milyon çifte çıkartılacak. Gezer Ayakkabı Genel Müdür Yardımcısı Dirsehan Bekiroğlu; bugün 12 bin 500 metrekare kapalı alanda üretim yapılan Bolu fabrikasındaki üretim alanının 36 bin metrekareye çıkacağını, 285 olan istihdam sayısının da 400 olacağını belirtti.
EVA ve PVC hammaddeli ürünlerin üretildiği Bolu fabrikasında üretim miktarlarının da yükseleceğini belirten Bekiroğlu, "5,25 milyon çift üretim kapasitesi olan Eva terlik, 13,5 milyon çifte, 1,26 milyon çift çizme ve bot üretimi ise 3,6 milyon çifte çıkartılacak. 2,5 milyon çift Air Blow (kaymaz) terlik üretimi de yine aynı kapasite ile devam edecek" dedi.
ÖNCE ÇALIŞANIN MUTLULUĞU
Gezer, kaliteli ürünleri ve üretim kapasitesi ile sektörde liderliğini sürdürürken çalışanlarının mutluluğunu hedefleyen insan kaynakları uygulamaları ile de dikkat çekiyor. Gezer yetkilileri çalışanların iş ortamında mutlu ve huzurlu bir şekilde çalışması için yaptıkları projeleri Bolu'da da uyguladıklarını belirterek şu bilgileri verdiler: "Gezer Grup olarak İnsan Kaynağına çok önem veriyoruz. Çalışanlarımızın iş ortamında mutlu ve huzurlu bir şekilde çalışması ve kuruma bağlılıklarının artırılması için gerekli çalışmaları sürdürmekteyiz. 43 yıllık iş kültürümüzü ve bilgi birikimimizi Bolu'ya ve Bolu insanına aktarıyoruz. Bu çerçevede çeşitli eğitim programları ve sosyal organizasyonlar tertip ediyoruz. Bolu insanının sosyal ve kültürel yapısını tekrar gözden geçirerek buna uygun yeni çalışma sistemleri üzerinde çalışıyoruz. Çalışanlarımızın mutluluğu ve iş ile ilgili fikir ve önerileri bizim için değerli. Bu çerçevede çalışan memnuniyet anketleri yapıyoruz. Anket neticesinde memnuniyeti artırıcı unsurlar üzerinde durup gelen önerileri değerlendireceğiz."