Başarılarla dolu ilk ve orta öğrenimini Gerede’de tamamlayan Yusuf Faruk, lise eğitimini Türkiye’nin hatırı sayılır okullarından İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Burada da başarı merdivenlerini hızla tırmanmaya devam eden Yusuf Faruk, şu sıralar İstanbul Teknik Üniversite’sinde başarılarının meyvelerini topluyor.

Eğitim-Öğretim hayatı

 Yusuf Faruk Güldemir, 2002 yılında Gerede’de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini o zamanki adıyla “Halil Nom” şimdiki adıyla Gerede Ortaokulu’nda tamamladı. Bu yıllarda kendisini “sosyal ve çalışkan” bir öğrenci olarak tanımlayan Yusuf Faruk, yine kendi söylemiyle kendisine “en çok ilham veren” öğretmenleriyle burada tanıştı. Ortaokulun sonunda girdiği TEOG sınavında Türkiye genelinde %0,5’lik dilime girerek en gözde liselerden olan İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne girmeye hak kazandı.

Farklı bir eğitim yuvası, İstanbul gibi bir büyükşehir ile tanışan Yusuf Faruk lise yıllarında çalışmalarının seviyesini artırdı. Aktif olarak kulüp çalışmalarında ve Matematik

Olimpiyatları çalışmalarında yer aldı. Yine başarılarla dolu lise hayatının son senesinde,

2021 yılında YKS sınavına girdi ve sayısal alanında Türkiye 909’uncusu olarak İstanbul

Teknik Üniversitesi “Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği” bölümüne girmeye hak kazandı. Yusuf Faruk, eğitim hayatında elde ettiği bütün başarılarda ailesinin büyük bir payı olduğunu ve onlara sonsuz teşekkür borçlu olduğunu söyledi.

 Üniversite yıllarında başarılarını dünya çapına yaydı

İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde muazzam bir çalışma ortamı yakaladığını belirten genç vizyoner, üniversite bünyesinde bir proje takımı olan “İTÜNOM İnsansız Hava Araçları” takımında yazılım ekibinde yer aldı. Kendi söylemiyle, gece gündüz demeden göstermiş oldukları gayretler ve çalışmalar sonucunda “Teknofest 2023, Uluslararası Serbest İHA” yarışmasında takım olarak 2.’lik elde ettiler.

 İTÜNOM İnsansız Hava Araçları Takımı nedir?

Üniversite bünyesinde 2014 yılında kurulmuştur. Kurulduğu yıldan bu yana birçok Ulusal ve uluslararası yarışmada dereceler elde etmiştir.

Bu dereceler şu şekildedir:

-AUVSI SUAS 2017 Dünya 4.’lüğü,

-AUVSI SUAS 2017 En İyi Döner Kanat Tasarımı Ödülü,

-AUVSI SUAS 2018 Dünya 7.’liği,

-AUVSI SUAS 2019 Dünya 8.’liği,

-TEKNOFEST 2019 Savaşan İHA Yarışması Türkiye 1.’liği,

-TEKNOFEST 2021 Savaşan İHA Yarışması Türkiye 3.’lüğü,

-TEKNOFEST 2021 Uluslararası Serbest İHA Yarışması 2.’liği,

-TEKNOFEST 2023 Uluslararası Serbest İHA Yarışması 2.’liği.

İTÜNOM İnsansız Hava Araçları Takımı; Yazılım, Mekanik, Aviyonik ve TanıtımOrganizasyon olmak üzere 4 alt ekipten ve 25 kişiden oluşmaktadır. Takım, birçok fakülte ve bölümden üyelerle “Multidisipliner” bir yapıdadır. Aktif olarak ARGE çalışmalarını ve projelerini yürütmeye devam etmektedir. Takım önümüzdeki ay Haziran 2023 Amerika Birleşik Devletleri’ndeki uluslararası bir yarışma olan “AUVSI SUAS” yarışmasına katılacaktır.

 Selçuk Bayraktar’la nasıl tanıştı?

”Selçuk Bayraktar ağabey ile bir teknoloji ve girişim zirvesi vasıtasıyla tanışıp fotoğraf çekilme fırsatım oldu. Zirvede yaklaşık 2 saat boyunca, yapılan işi değerli kılan, amaç değer üzerine konuşma yapmıştı. O anlattığı esnada gururu gözlerinden okumak mümkündü. Eminim ki bu vatanın her evladı da Selçuk ağabeyin yaptığı çalışmaları ve amacındaki halisliği gördükçe gurur duyar.”

 Yusuf Faruk’tan mesaj var

Yusuf Faruk ,“Benden maddi manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta babam Şaban Güldemir’e, annem Ayşe Güldemir’e, ekip arkadaşlarıma ve sponsorlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Bundan sonraki hayatımda, elde ettiğim ve edeceğim tecrübelerle ülkemize, milli teknoloji hamlesine yakışır katma değer teknolojiler üreterek fayda sağlamayı hedefliyorum. AUVSI SUAS Yarışmasına giden yolda siz değerli halkımızdan maddi manevi desteklerinizi esirgememenizi rica ediyorum.”
 

Editör: Havva AKÇA