Dilan Polat son dakika soruşturma gelişmeleri, yakından takip ediliyor. Gelen son bilgiye göre başsavcılıktan soruşturmaya yönelik yeni bir açıklama geldi. Dilan-Engin Polat çifti ve aileleri hakkında açılan soruşturmada çift hakkında, ‘Suç örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘Suç örgütüne üye olmak’, ‘Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak’ ve ‘Vergi Usul Kanunu’na muhalefet’ olmak üzere 4 ayrı suçtan soruşturma başlatılmıştı. Dilan Polat ve eşinin mal varlığına el konulmuş, tespit edilen 225 milyon liralık para akışının ise gerçek dışı olduğu soruşturmaya eklenmişti. Bu gelişmelerin ardından Dilan Polat ve ailesinin yıllar evvelki fotoğrafları gündem konusu oldu. Diğer taraftan çift hakkında demeç veren Esra Balamir, 1+1 dairede otururken kısa sürede bu kadar servete ulaşmanın hayret verici olduğunu dile getirdi. İşte, Engin Polat ve Dilan Polat hakkında son dakika haberleri

SON DAKİKA BASIN AÇIKLAMASI GELDİ

'Vergi kaçırma' iddialarıyla gündemde olan Dilan Polat ve Engin Polat ile ilgili olarak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı basın açıklama yaptı. Açıklamada, Polat çiftinin 3 ayrı suçtan soruşturmada yer aldığı ifade edildi.

Başsavcılık tarafından yapılan basın açıklamasında, "Cumhuriyet Başsavcılığımıza Engin Polat, Dilan Polat ve diğer şüpheliler hakkında ihbarda bulunulması üzerine şüpheliler hakkında 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’na muhalefet, 7258 sayılı Kanun’a muhalefet suçlarından soruşturma işlemlerine başlanılmıştır.

Yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında Yurt Dışına Çıkış Yasağına ilişkin Adli Kontrol Tedbiri uygulandığı, ayrıca CMK 128. Madde kapsamında şüphelilerin tüm malvarlıklarına el konularak dosya hakkında kısıtlılık kararı verilmiştir.

ESRA BALAMİR: DİLAN FOTOĞRAFÇIYDI BANA ULAŞTI

Şarkıcı Esra Balamir 2. Sayfa programına konuk oldu. Son günlerde ‘Suç örgütü kurma’, ‘Vergi kaçırma’ suçlamarıyla gündemde olan Dilan Polat hakkında konuşan Balamir, merak edilenleri anlattı.

Dilan Polat’ı magazin dünyasıyla tanıştıran Balamir, şu ifadeleri kullandı:

“Dilan bir şekilde bana ulaştı. ‘Ben fotoğrafçıyım' dedi. ‘Demet Hanım'ın doğum fotoğraflarını çekmek isterim.’ dedi. 

O dönem de bir organizasyon vardı ‘fotoğrafçı lazım mı’ diye sordum. ‘Evet’ dediler. Ben de Dilan'ı çağırdım. 'Toplu taşımayla geleceğim beni alır mısın' dedi.

Kendisini gittim otobüs durağından aldım. Oradan çekime gittik, Demet Akalın ile tanıştı.

Daha sonra Demet'in akşamları sahne programlarının fotoğraflarını çekmeye başladı.

Biraz zaman geçtikten sonra sosyal medyada, prodüksiyonlu çekimler, güzellik salonları açmalar falan başladı.

Bu süreç dört yıl kadar sürdü. Nereye gitsem Dilan'ın billboardlarını görüyordum.

Çünkü ben 10 sene güzellik salonu işlettim, başarılı olamadım.

Ama Dilan'ın tarzı farklıydı, kafaya dolar takmalar, reklamlar, şovlar şaşırdım.

Sonra bu olaylarla gündeme geldi. Dizi izler gibi izliyorum  yaşananları.

DURUMU ÇOK İYİ DEĞİLDİ

Benim tanıdığım Dilan Polat fotoğraf çekiyordu. Öyle çok ekonomik gücü olan bir insan değildi.

O aradaki sürede ne oldu, nasıl bu kadar yürüdü bilmiyorum!

Çünkü bana 'çok ihtiyacım var, yardım eder misin' diye geldi.

Ben de elimden geldiğince yardımcı oldum, sonrasında da hiç görmedim.

Bu yaşananlar 4-5 yıl önce, geçen zaman çok da değil.

Dilan'ın çekimlerine hiç para vermedim, çevre yapmak için yapıyordu bu işi... Fotoğraf makinasını da eşi almış, buradan bir iş yapmaya başlamış.

Dilan ile koptuktan sonra hiçbir iletişimim olmadı. Kendisi vefasız bir insan, beni arayıp 'sana nankörlük yaptım helallik istiyorum’ dedi. Ama ben konuşmak istemedim.

1+1 APARTMAN DAİRESİNDE YAŞIYORDU

Eskiden nerede oturduğunu da biliyorum, bir apartman dairesinde yaşıyordu. 1+1 daireydi.

Eşini de çok az tanıyorum, sakin bir çocuktu. Dilan Polat şöhret zehirlenmesi yaşayınca ipin ucunu kaçırdı.

Tüm mal varalıklarına el konulan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın yıllar önce çekilen fotoğrafları 2. Sayfa'da yayınlandı.

NEZ DEMİR: ARKADAŞ KURBANIYIM

Dilan Polat ve Engin Polat ile ailesi hakkında başlatılan kara para aklama ve vergi kaçakçılığı soruşturmasına, Dilan Polat’ın eski ortağı Nez Demir’in de dahil edildiği ortaya çıktı. Dilan Polat gibi kendi ismini taşıyan Nez Demir Güzellik Merkezi’nin sahibi olan Nez Demir’in de tüm mallarına el koyuldu ve hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

‘YETKİLİLERDEN RİCA EDİYORUM’

Sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak, Dilan Polat’la 3 yıl önce kısa süreli ortaklık yaptığını anlatan Nez Demir, şunları söyledi: “Arkadaş kurbanıyım. Yeni şirketlerimin ismi geçen şirketlerle ilişkisi yok, 3 yıl önce olan ortaklıkta da bir sıkıntı yok. Devlet de diyor ki inceleyene kadar tedbirimi bir koyayım. Peki benim buradaki mağduriyetim ne olacak? Servetim yok, el koyulacak bir şeyim yok, böyle şeylerin içinde olmak bile onur kırıcı benim için. Ben bu incelemenin herkesten daha çok hızlı sonuçlandırılmasını istiyorum. Bana tedbir geldi 40 yıllık esnaf babama geldi, ben maaş ödüyorum, kira ödüyorum... Bütün yetkililere rica ediyorum, beni gözaltına da alabilirler, ifadeye de çağırabilirsiniz, koşa koşa gelirim lütfen.”