Bolu Kalkınma ve Tanıtım Vakfı tarafından 14-17 Haziran tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak olan Bolu Tanıtım Günleri'nin sanat ayağına Bolu'da resme gönül vermiş sekiz kadınlardan destek geldi. Sanatçılar, tuvallerine yansıttıkları Bolu ve rengarenk diğer konuları içeren 40 eseri sergileyecekler.
Çeşitli zaman aralıklarında illerin tanıtımına ev sahipliği yapan Ankara Atatürk Kültür Merkezi 14-17 Haziran tarihlerinde Bolu'yu ağırlamaya hazırlanıyor. Etkinliğin açılışı Perşembe günü saat 12:00'de. Yurtiçi ve dışı tanıtımında önemli bir konuma ulaşan etkinliklerde, iller kendilerini tarih, kültür, sanat, turizm, yöresel yemekler, ürünler, spor alanlarında sergiliyorlar. İşte bu önemli etkinliğin son ismi Bolu.
BAŞARILAR BOLU
Bolu Kalkınma ve Tanıtım Vakfı Ankara Şubesi organizasyonu ile Bolu Tanıtım Günleri adı altında Ankaralılara ve diğer illerden gelen ziyaretçilere kendini tanıtacak olan Bolu'da, kurum ve kuruluşlar hazırlık döneminin sonuna geldi. Bu hazırlığın sanat ayağında Bolu'yu anlatan tabloları ile yer alacak olan sekiz kadın sanatçı emeklerini Ankara AKM'de sergileyecekler.
Sabiha Gökçe, Ümit Turpcu, Asuman Başoğlu, Berna Bürgeç, Safinaz Onaran, Sabriye Yerlikaya, Ayten Eser, Özlem Dündar, Bolu'yu anlatan yaklaşık 40 tablo ile FIRÇADAN TUVALE BOLU” diyerek katılacakları bu özel günlerin hazırlığını tamamladılar. Tüm Bolulu sanatseverleri Perşembe günü saat 12:00'den, Pazar gününe kadar fuar alanına beklediklerini kaydeden sanatçılar, organizasyonda büyük emekleri olan Bolu Kalkınma ve Tanıtım Vakfı Ankara Şubesi Başkanı Özer Özcan, Tevfik Karaman ve tüm ekibe ve Bolu'ya başarı dilediler.
TURPCU;”SENİ-BENİ YOK, HERKES GÖREVİNİ YAPMAK DURUMUNDA”
Etkinliğe katılacak sanatçılardan, bizbolulular.com yazı ailesinin de üyesi olan Ümit Turpcu, bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekerek şunları kaydetti;“ Zaman çok az kaldı, diliyorum ki bu tanıtım günleri en iyi şekilde değerlendirilir. Arkadaşlarım ve ben fuarın sadece sanat ayağında yer almakla sınırlı kalmayacağımızı sadece resimlerimizi sergilemeyeceğimizi de belirtmek isterim. Biz orada Bolu'da yaşayan kadınların duruşu, sanata bakışı, ilgisi, bilgisi ve aydınlık yüzleri olacağız. Bu kentin aydınlık yüzleri adına orada olacağız. Seni -beni yok herkes bu kent için elinden geleni yapmak durumunda.Bolu'nun hak ettiği yerde olduğunu kimse söyleyemez. Eğer ufacık da bir katkısı olacaksa değil elimiz her zerremiz taşın altında olmalı. Organizasyonların küçüğü büyüğü diye bir şey olduğunu da düşünmüyorum hepimizin görevi her fırsatta, her alanda, her yerde Bolu'nun adını duyurmak, en iyi şekilde temsil etmek. Umuyorum ki tanıtım günleri Bolu adına, başarılı gerçekten hareketli ve verimli günler olur.”
HİTİT DE SANATI İLE ANKARA'DA
Ayrıca Bolulu fotoğraf sanatçısı Mithat Hitit de bu önemli günlerin konuğu. 23 soyut fotoğrafı ile fuar alanındaki yerini alacak olan sanatçı, yoğun bir katılımın olmasını ve Bolu'nun hak ettiği şekilde tanıtılacağını umduğunu söyledi.