İşsizlik oranı Şubat'ta yükseldi
İşsizlik oranı Şubat'ta yükseldi
İçeriği Görüntüle

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs firmalarının her 4 ayda bir Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenen tarifeye göre fiyatlarını güncellediğini hatırlattı. Süresi dolan firmaların bayram öncesinde yeni tarifeye geçebileceğini ifade eden Yıldırım, şehirlerarası bilet fiyatlarında yüzde 20’ye varan artış olabileceğini söyledi.

FİYATLAR 2400 LİRAYA KADAR ÇIKABİLİR

Mevcut fiyatlara göre Ankara-İstanbul hattında gidiş-dönüş biletlerin 1600 ile 2000 lira arasında değiştiğini belirten Yıldırım, olası zamla birlikte bu rakamın 2400 liraya kadar çıkabileceğini ifade etti.

İKRAMLARDA KISITLAMA GÜNDEMDE

Artan maliyetlerin firmaları farklı önlemler almaya yönelttiğini dile getiren Yıldırım, bazı şirketlerin ikram hizmetlerini azaltmayı planladığını açıkladı. Bu kapsamda yolculara sadece su ve içecek sunulmasının gündemde olduğu belirtildi.

MALİYET BASKISI ARTIYOR

Akaryakıt fiyatlarındaki yükselişin sektör üzerindeki baskıyı artırdığını vurgulayan Yıldırım, küresel gelişmelerin maliyetleri doğrudan etkilediğini söyledi. Firmaların artan giderler karşısında tasarruf adımları attığı ifade edildi.

BAKIM KONUSUNDA FARKLI TABLO

Otobüslerin bakım ve onarımlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Yıldırım, bazı firmaların düzenli bakım yaptırdığını, bazılarının ise maliyetler nedeniyle bu konuda zorlandığını belirtti.

Kaynak: Haber merkezi