Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, teknoloji tabanlı iş fikirlerini ve genç girişimcileri desteklemek amacıyla Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge (AOSB) Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Ulusal Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması"nın sonuçları açıklandı.

AR-GE ve inovasyon kültürünün yaygınlaştırılması ile üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesinin de hedeflendiği organizasyonda 16 tematik alanda 68 farklı üniversiteden 191 proje başvurusu yapıldı.

Alanında uzman kişilerden oluşan jüri tarafında yapılan değerlendirmeyle BARÜ Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencisi Talat Toprak'ın "Patojenik Rotavirüs Antijeni Eksprese Eden Rekombinant Lactobacillus GG Konakçı ile Probiyotik Bazlı Oral Rotavirüs Aşısının İmmünollojik Çalışmaları" projesiyle öğrenci kategorisinde birincilik ödülü almaya hak kazandı.

Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Rizvan İmamoğlu’nun danışmanlığındaki projeyle yeni bir yöntemle probiyotik bazlı Rota Virüs aşısının immünolojik çalışmaları yapılması hedefleniyor.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversite olarak yaptıkları tüm çalışmaların merkezinde öğrencilerin olduğunu ifade etti.

Bilim ve teknoloji temelinde katma değeri yüksek ürün ve hizmetler geliştirmek istediklerini anlatan Uzun, bu doğrultuda bilgi üretim sürecinde Türkiye'nin milli teknoloji hamlesine ve dönüşümüne liderlik edecek nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi önceliklerimiz arasında yer aldığını kaydetti.

Editör: Elif Erdoğan