Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Hedefimiz aralık ayında 2024 yılına ilişkin Asgari ücret tutarlarını da temmuz ayı asgari ücretinin belirlenmesi sürecinde olduğu gibi tam bir uzlaşma ile belirlemek olacaktır. İşverenler ve işçi temsilcileri inşallah bir araya geldiğimizde yine hedefimiz; Sayın Cumhurbaşkanımızın sıklıkla vurguladığı gibi; çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek olacaktır." diye konuştu.

Çalışma barışının ve endüstri ilişkilerinin geliştirilmesi, çalışma hayatına yönelik mevzuat çalışmalarının ve uygulamalarının izlenmesi amacıyla oluşturulan Üçlü Danışma Kurulu, 5 yıl aranın ardından 'Türkiye Yüzyılı'nda Sosyal Diyalog' gündemiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplandı.

SENDİKALARLA BİR ARAYA GELDİ

Bakan Vedat Işıkhan başkanlığında gerçekleşen toplantı 2.5 saat sürdü. Toplantıya gündem konularına göre Bakanlık, bağlı ve ilgili kurumlar, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsilcileri ile bir araya gelindi.

Pazarda 18 lira ama dere yatağına tonlarca döküldü Pazarda 18 lira ama dere yatağına tonlarca döküldü

Bakan Işıkhan, "Büyük bir özveriyle, sağduyuyla, ülkemizin bulunduğu koşulları da göz önüne aldığımızda asgari ücret düzeyini arzu edilen noktaya getirdik ve karara bağladık. İşsizlik sigortası fonundan ödediğimiz asgari ücret desteği ile geçen dönem 500 lira destek verdik. 2 milyon işverenimizden 1.7 milyonu bu destekten yararlandı." dedi.

'ARTAN REFAHI ÇALIŞANLARIMIZLA PAYLAŞACAĞIZ'

Asgari ücretin, oybirliği ile hem işçi hem işveren temsilcilerinin desteğinin alınarak açıklandığını hatırlatan Işıkhan ekonomik göstergelerin yakın zamanda iyiye gideceğine dair işaretler bulunduğuna dikkati çekti.

Bakan Vedat Işıkhan, "Bütçe disiplinini sağlıklı bir şekilde yönettiğimizde ve başarıya ulaştığımızda inşallah artan refahı çalışanlarımızla paylaşacağız. Büyümenin ve kalkınmanın en önemli sonuçlarından bir tanesi de budur. Refahı ve milli gelirimizi ne kadar yükseltebilirsek, refahtan pay alanların, çalışanlarımızın, emekçilerimizin sayısı da o ölçüde artacaktır" dedi.

Bakan Işıkhan, ilerleyen süreçte çalışma hayatının ve sosyal diyaloğun etkinliğini ve verimliliğini artırmak için katkı ve işbirliğinin büyük önem arz ettiğini belirterek bu yüzyılı, yatırımın, üretimin, istihdamın, büyümenin ve refahın yüzyılı yapacaklarını söyledi.