Soruşturmanın odağına giren gelişme ise Şahin adına tahsisli olduğu belirlenen araçla ilgili. Yapılan incelemelerde söz konusu aracın, tutuklu Hilmi Tuna Kuriş’in yurt dışına kaçırılmasına yönelik girişimde kullanıldığı tespit edildi. Savcılığın, aracın nasıl ve kimler tarafından kullanıldığına ilişkin Şahin’in bilgisine başvuracağı belirtildi.

İki araç daha incelemeye alınmıştı

Soruşturma kapsamında Şahin adına tahsis edilen iki aracın daha tahsis amacı dışında ve şüpheli faaliyetlerde kullanıldığı belirlenmişti. Bu araçlardan birinin kullanımına ilişkin olarak Ömür Yücel gözaltına alınırken, diğer araçla bağlantılı olduğu belirtilen Ömer Sipahioğlu'nun yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

Bolu'da iş yerini kurşunlayan şüpheli yakalandı
Bolu'da iş yerini kurşunlayan şüpheli yakalandı
İçeriği Görüntüle

Şahin ne demişti?

İdris Naim Şahin ise daha önce yaptığı açıklamada, söz konusu aracın kendi bilgisi dışında kullanıldığını savunmuştu. Şahin, Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz’ı tanımadığını ve aracın kullanıldığını basından öğrendiğini belirtmişti. Ayrıca aracı kiralayan şirket hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıklamıştı.

Öte yandan Adalet Bakanı Akın Gürlek, Şahin’in araçlarla ilgili açıklamalarının soruşturma dosyasındaki kayıtlarla örtüşmediğini ifade etmişti. Gürlek, araçlardan birinin uzun süredir soruşturmayla bağlantılı olduğu değerlendirilen bir kişi tarafından kullanıldığını söylemişti.

Soruşturmanın geçmişi

Alihan Kuriş soruşturmasında ilk operasyon 13 Ağustos’ta gerçekleştirilmiş, ardından 25 Ağustos’ta yeni bir operasyon düzenlenmişti. Son operasyonda 37 şüpheli adliyeye sevk edilmiş, bunlardan 35’i tutuklanmış, 2’si hakkında adli kontrol kararı verilmişti. Soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

İdris Naim Şahin’in vereceği ifade, soruşturma dosyasındaki araçların kullanımına ilişkin yeni ayrıntıların ortaya çıkması açısından önem taşıyor.

Muhabir: Berfin Mutlu