Bolu Nabız Gazetesi'nden Sinem Altunay'ın özel haberine göre, Kartalkaya Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangının ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 28 Ocak 2025 tarihinde 81 il valiliğine gönderilen resmi yazıyla, Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgeli tesislerin ruhsat durumlarının 15 gün içinde değerlendirilmesi talep edilmişti. Bu çerçevede, ülke genelinde başlatılan denetim süreci kapsamında Bolu’da da incelemeler yapıldı.

BOLU’DA PARKTA BIÇAKLI VE MUŞTALI SALDIRI: 6 YARALI
BOLU’DA PARKTA BIÇAKLI VE MUŞTALI SALDIRI: 6 YARALI
İçeriği Görüntüle

Bolu’da yürütülen denetimler, Vali Yardımcıları Dr. Abdullah Abid Öztoprak ve Fatih Damatlar başkanlığında oluşturulan iki ayrı heyet tarafından koordine edildi. Söz konusu denetimlerde, tesislerin ruhsat ve belge durumları, yönetmeliklere uygunlukları ve güvenlik kriterleri değerlendirildi.

Bolu Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde faaliyet yürüten konaklama tesislerine yönelik olarak, Nisan ayı içerisinde gönderilen resmi yazı ile yaklaşık 40 tesise bildirimde bulunuldu. Tesislerin Yangın ve zabıta yönünden eksikliklerini tamamlamaları için ek sürelerle birlikte yaklaşık 3 aylık zaman tanınmıştı.

Ancak verilen ek sürelere rağmen hiçbir işlemde bulunmayan tesislere mühürleme işlemi uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda ilk mühürleme işlemi Gölköy Kavşağı’nda uzun yıllardır hizmet veren Çamlı Çeşme konaklama tesisine uygulandı. Bolu Belediyesi Zabıta ekipleri konaklama tesisine giderek yaklaşık 3 ay önce bildirimi yapılan eksiklerin giderilmemesi üzerine, konaklama tesisini mühürleyerek 7 gün kapama işlemi uygulandı.

Kaynak: Bolu Nabız Gazetesi