Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet MURAT,“Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında küçük aile işletmelerine yönelik tarımsal makine-ekipman almaya hak kazanan yatırımcıların Bakanlığımızca İl Müdürlüğümüze bildirilmesi sonrasında yatırımcılarla hibe sözleşmesi imzalama süreci başladı. Hibe sözleşmelerinin 5 Mayıs 2023 tarihine kadar imzalanabileceği İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce yatırımcılarımıza duyuruldu. Ayrıca satın alma ve ödeme işlemleri hakkında da yatırımcılara, proje danışmanlarına, makine tedarikçilerine merkez ve ilçelerde gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

Bu etapta Dörtdivan ilçemizden 1, Gerede ilçemizden 10, Göynük ilçemizden 37,Kıbrıscık ilçemizden 1, Merkez ilçemizden 33, Mudurnu ilçemizden 21 ve Seben ilçemizden 1 olmak üzere toplamda 104 yatırımcı makine-ekipman hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazanmıştır. Hibeye esas tutar 11.122.686,76 TL olup 5.561.343,38 TL hibe yatırımcılara Bakanlığımızca satın alma ve hak ediş işlemlerinin ardından ödenecektir.

Üreten Bolu’muzun değerli üreticilerine hayırlı olsun” dedi.

Ayrıntılı bilgi, teknik destek, dilek, şikayet, talep ve görüşleriniz için İl/İlçe Müdürlüğü ile irtibata geçebilirsiniz.

HABER:  Gülsevim AYDIN

Editör: Havva AKÇA