Necip Fazıl Kısakürek 110. doğum yılında 3 ilde eş zamanlı olarak bir hafta boyunca devam eden programlarla anılacak. Programın açılışı ise dün Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde Bolu'da yapıldı. Üstadın İzinde” adını taşıyan anma programına ilimiz protokolünün yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Ayrıca Eski Bakanlardan Sami Güçlü de açılış programına katılan isimler arasındaydı. Yapılan konuşmalarda Sami Güçlü'ye bu organizasyona emek verdiği ve hayata geçirdiği için teşekkür edildi.
Necip Fazıl 110. yaşında
Kocaeli ve Sakarya'nın da dahil olduğu ve açılışı Bolu'da yapılan programda İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Soma'da şehit düşen maden işçileri için Kura'an-ı Kerim okundu.
Sonrasında programın açılış konuşmalarına geçildi. İlk olarak organizasyonu hayata geçiren Milli Türk Talebe Birliği Başkanı Hayrettin Özden bir konuşma yaptı. Özden yaptığı konuşmada ilk olarak Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerini rahmetle andı. Özden 2006'da yılından bu yana Bolu'da faaliyet gösteren MTTB'nin geleceğe köprü olma vazifesi üstlendiğini anımsattı. Necip Fazıl'ın kelimelerini bir kuyumcu gibi işlediğine dikkati çeken Özden, Büyük bir dava adamıydı. 60 yıllık yazı hayatıyla kültür dünyamıza damga vurdu” dedi.
Milli Türk Talebe Birliği'nin organize ettiği programa katkılarından dolayı Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne teşekkür eden Özden, Eski Bakan Sami Güçlü'ye de emekleri ve gayretlerinden dolayı ayrıca teşekkür etti.
MTTB Genel Başkanı İsmail Emrah Karayalı ise 2006 yılında MTTB'nin kuruluşunda Bolu'ya geldiğini ve o zaman 3-5 inanmış genç olduğunu anımsatarak, 8 yıl sonra böyle bir anma programının açılışında olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Necip Fazıl'ın kendi yapısını, devlet yapısını doktrin olarak ortaya koyan bir mütefekkir olduğuna vurgu yapan Karayalı; Hakikati ortaya koymuştur ve hakikati söyleme neticesinde zindan dönemleri olmuştur. Büyükdoğu davasını ileriye taşımak için MTTB olarak gayretlerimize devam edeceğiz. Bu organizasyonun Temeli Sami Güçlü Hocamız tarafından atıldı. Bütün yükü o üstlenmiştir” dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Daha sonra davetli olup programları dolayısı ile anma programına katılamayanların telgrafları okundu. Telgrafların okunmasının ardından Belediye Başkan Vekili Hüseyin İka bir konuşma yaptı. İka Üstat ile vefatından sonra tanıştığını ifade ederek, cenaze kalabalığını görüp, Türk Edebiyatı Dergisinin bir sayısının tamamının üstada ayrılmasından sonra tanıdığını söyledi. İka; Şimdi bizlere ne mutlu ki Üstadın adını taşıyan bir salonda 110. doğum yılını anıyoruz. Çok büyük bir düşünce adamıdır. Peygamber'in sevgisini ve ölümün güzelliğini o dönemde anlatan başka bir şair yoktur. Bu dönemde yapılan etkinliklerin her döneme yayılması lazım” dedi.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Hayri Coşkun ise Necip Fazıl'ı rahmet ve minnetle andıklarını dile getirerek, başta gençlerimiz olmak üzere onların dünyasını anlamak gayretini bekledikleri söyledi ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.
Vali Ahmet Zahteroğulları ise yaptığı konuşmada; Şair yaşadığı anının ızdırabını yaşayıp, bunu dile getirip geleceğinde kaygısını yaşayan kişidir. Sosyal topluma yaklaşımları da onları değerli kılar. Şair çile yolunu seçmiştir. Şiir; söylenemeyenleri söyleme sanatıdır. Hecenin gelmiş geçmiş en büyük sultanı, önemli bir fikir ve aksiyon adamı. Ben onun irfan çeşmesinden nasibini alabilmiş bir kardeşiniz, bir ağabeyiniz olarak cenazesine katılabilmiş biriyim. O gün anladım ki bizim milletimiz değerlerine sahip çıkıyor. Ben bugünki nesillerde de başladığını görüyorum. Etkinliklerin bütün çocuklarımıza ulaşacak şekilde devam etmesini diliyorum” dedi.