Haber; Sefa GÜNAY

Bolu Belediye Meclisi Ağustos Ayı 2’nci Oturumunda konuşan CHP Belediye Meclis Üyesi Cumhur Bandakçıoğlu, Bolu Belediyesi tarafından Paşaköy Otogar Kavşağı’na portreleri yapılan ve Karayolları ekipleri tarafından, trafiği tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle bazıları boyanan devlet büyüklerinin portrelerinin Bolu’ya yakışmadığını belirterek gerektiğini belirtti.

“PORTRELER GERÇEKTEN BOLU’YA ŞU ANDA HİÇ YAKIŞMIYOR”

Bolu Belediye Meclisi Ağustos Ayı 2’nci Oturumunda konuşan CHP Belediye Meclis Üyesi Cumhur Bandakçıoğlu, resimlerin kaldırılmasını isteyerek, “Burası Bolu’nun giriş noktası. Buradaki portreler gerçekten Bolu’ya şu anda hiç yakışmıyor. Paşaköy Otogar Kavşağı… Köprünün altındaki resimler. Gerçekten Bolu’ya yakışmıyor. İstanbul’daki Gülsuyu Mahallesi gibi bir hava oluşturmuş durumda. Bence hep birlikte onay verelim, kaldıralım. Orayı bir takım sarmaşıklarla yeşillendirelim. Kimisi kırık, kimisinin yarısı var, yarısı yok. Şehrimize yakışmayan bir giriş oldu orası. Bence bütün oradaki resimleri kaldıralım” ifadelerine yer verdi.

ÜLKÜCÜ KARDEŞLERİM, MİLLİ GÖRÜŞÇÜ KARDEŞLERİM ÜZÜLMEZ Mİ?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise portrelerin kaldırılmasını siyasilerin tepki gösterebileceğini söyleyerek, “Orada herkes vardı. Karayolları bir gece aniden, Ankara’dan ekipler geliyor, buradaki müdürün haberi yok. Bir kısmını kırdılar, rahmetli Türkeş ile Erbakan’ın resmini boyamışlar. Diğerlerini de kırmışlar. Atatürk de vardı orada ne yapacaksınız dedim. Şimdi bir de Ülkücü kardeşlerimiz rahmetli Türkeş’i koymuş oraya. Sonra Milli Görüşçüler de Erbakan Hoca’nın siluetini koymuşlar. Ben şimdi Türkeş’in ve Erbakan Hoca’nın siluetini nasıl kaldırayım Cumhur Abi? Kızmaz mı bana Ülkücü kardeşlerim? Milli Görüşçü kardeşlerim üzülmez mi” ifadelerini kullandı.

“KENDİ PARTİMLE TERS DÜŞTÜM, ÜLKÜCÜLERLE HİÇ TERS DÜŞMEDİM”

Resimlerin kaldırması ile ilgili Ülkücülerle ve Milli Görüşçülerle görüşülmesi gerektiğini belirten Başkan Özcan Ülkücülerle hiç ters düşmediğini belirterek; “Kötü bir şey değildi bizim yapmaya çalıştığımız. Bütün olarak da güzel olacaktı. Ama şu anki hali iyi değil. Ülkü Ocakları beni bir arayıp, ‘Eyvallah birader’ derse yaparım. Belki Milli Görüşçülere rica edebilirim Ülkücülere etmem. Yani cesursak o kadar da değil. Hayatım boyunca kendi partimle ters düştüm, Ülkücülerle hiç ters düşmedim. Düşmem. Atatürk’ü kaldıracağız CHP’lilerle papazı bulacağız. Türkeş’i kaldıracağız Ülkücülerle… Kim kalacak” ifadelerine yer verdi.