Bugüne kadar binlerce aileye yardım elini uzatan Bolu Belediyesi, Ağustos Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda üst sınırı 4 bin aile olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere her ay 2 bin TL nakdi yardım yapma kararı almıştı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın öncülüğünde hayata geçen ve ‘Aile Sigortası’ adı verilen proje için başvurular geçtiğimiz günlerde başladı.

Aile Sigortası’ndan sadece Türk vatandaşları yararlanabilecek

Belediye sınırları içinde yaşayan ve Türk vatandaşı olan ihtiyaç sahibi aileler, 15 Kasım 2022 tarihinde kadar mesai saatleri içinde Bolu Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne gelerek başvuru yapabilirler.

Değerlendirme süreci nasıl işleyecek?

Bolu Belediyesi tüm başvuruları titizlikle ve adil şekilde değerlendirilecek. Başvuru yapan veya re ’sen tespit edilen aileler, Sayıştay onaylı ‘Sosyal Yardım ve Hizmet Yönetmeliği’ne göre değerlendirilip sonuçlandırılacak. Değerlendirmeye göre destek almaya hak kazanan ailelere ilk ödeme 15 Ocak 2023 tarihinde yapılacak. Aylık 2 bin TL’lik yardımlar, kısıtlayıcı bir durum olmadığı takdirde hanedeki ‘kadın’ bireyin banka hesabına yatırılacak.