Yaklaşık 2 ay önce DEVA Partisi Bolu İl Başkanlığı’na getirilen Nadir Gürkan Yetkin, düzenlediği basın toplantısında yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Bolu’da teşkilat yapılanmasını tamamladıklarını Yetkin, “24 kişilik bir yönetimimiz var. Her farklı görüşten yönetimimizde isimler var. İdeolojik bir parti olmadığımız için, akıl ve bilim bizim önceliğimiz olduğu için bu çerçevede bir yönetim oluşturduk” dedi.

Düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan DEVA Parti Bolu İl Başkanı Nadir Gürkan Yetkin, şu ifadelere yer verdi;

“BİZİM FARKIMIZ ELİMİZDE ÇÖZÜM OLMASI”

Ülkenin durumu ortada bunları tekrar etmeye gerek görmüyoruz. Bu sıkıntılı ortamda bütün vatandaşların tek bir isteği var. Bu sıkıntıların çözümü için bir DEVA’ya ihtiyaç vardı. Biz bu noktada göreve hazır olduğumuzu belirttik. Demokrasi ve Atılım Partisi’nin diğer partilerden farkı şuanda bütün sorunların çözümü olarak elimizde hazırlanan projeler var. Genel Merkezimiz tarafından hazırlanan eylem planlarımız var. Kısacası iktidara geldiğimiz günden itibaren belirlediğimiz süreler içerisinde ülke sorunlarına ilişkin neler yapacağımız çok açık ve net eylem planları olarak hazırlanmış şekilde”dedi.

“GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM’E DÖNÜLMESİNDEN YANAYIZ”

“Yüzde 50+1 sağlanamadığı için ittifaklara zorunluluk doğuyor. Ortak paydada buluşulabilirse bir ittifak olabilir ancak asıl hedef mutlak bir ittifakla seçime girmek değil. Partimizin bir politikası ve bir tüzüğümüz var bunun dışında vatandaşımıza söylediğimiz sözler var. Ortak paydada buluşmak çok önemli. Bugün 6 parti zaten birbiriyle temas halinde ve öncelikle bu sistemin değişmesi gerektiğine inanılıyor. Hepimiz de sistemden kaynaklı sorunları görüyoruz. Partimiz ve diğer 6 parti ortak payda olarak Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e tekrar dönüşte birleşiyor. Ortak Anayasa üzerinde de uzlaşıldı. Ortak program ve ortak adayda da uzlaşılırsa bir ittifak olabilir. Ama biz mutlak surette bir ittifakın parçası olacağız diye bir şey söz konusu değil. Genel Merkezimizin görüşmeleri devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“EKİBİZİM SON DERECE DONANIMLI”

“24 kişilik bir il yönetimimiz var. İlçelerle birlikte teşkilat çalışmalarımızı yaptık. Önceliğimiz Merkez İlçe. Şuanda genç arkadaşlarımız başta olmak üzere partimize ilgi hakikaten oldukça yoğun. Ülke için bir çözüm aranıyor ve bunu geçmiş tecrübe ve donanıma bakılınca Genel Başkanımızı karşılarında görüyorlar. Tüm genel başkanlara bakıldığında bilgi birikimi ve donanımı ile Genel Başkanımız öne çıkmaktadır. Yönetim kurulumuzda meslekî anlamda kendini ispatlamış arkadaşlarımız var. Önemli olan şehircilikse şehircilik anlamında söz sahibi olabilecek en nitelikli yönetim bizim partimizde. Şehir bölge planlamacısından, çevre mühendisine, inşaat mühendisinden mali konuda uzman arkadaşlara her alanda nitelikli, yetişmiş arkadaşlarımızla bir aradayız. Genel seçimler sonrası yerel seçimleri de yaşayacağız. Bizim hazırlığımız hepsine yöneliktir. Yönetimi buna göre belirledik”

“YAPILAN KAVŞAK VE GÖBEKLERİN BİR ULUSLARARASI STANDARTI VARDIR”

Bolu, dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi fakat karar vericiler yüzünden yaşadığımız olumsuzluklar var. Yapılan kavşak ve göbeklerin bir uluslararası standartı vardır. Bunu yakalamanız güç. O yüzden de ‘Yaptım oldu’ oluyor biraz. Onun da sorunlarını hep birlikte yaşıyoruz. Bunun yurt dışındaki örneklerini görmek lazım. Kavşaklarla, döner kavşaklarla ilgili yurt dışında bunun iyi örneklerini yapmış insanlar Bolu’da yapılanları gördüklerinde “Buraya niye nokta koydunuz?” diyeceklerdir. Nokta küçüklüğünde kalıyor. Ebat olarak o kavşaklar standartların çok çok altında. Doğal olarak Bolu’da her yere konulamazlar. Sizin standartlarınız buna uymuyorsa bu yapılana biz ‘Uydurma’ diyoruz o zaman. “Standartı sağlayamıyoruz ama yapmak da istiyoruz” deyince yapılan şey çözüm getirmiyor. Yapılması için konu hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor”

“KONGREMİZDE GENEL BAŞKANIMIZIN OLMASINI ÇOK İSTİYORUM”

Resmi prosedürlerin yerine gelmesi bekleniyor. Kongremizde Genel Başkanımızın olmasını çok istiyorum. İl kongremizi yapmak için 3 ilçenin onayını almayı bekliyoruz. Daha öncesinde il binamızın açılışını yapacağız. Özellikle Bolu’ya gelmesini ve Bolulularla görüşmesini istiyorum. En kısa sürede de kendisini ve Genel Başkan yardımcılarımızı Bolu’ya davet edeceğiz. Hava koşulları Bolu’da belli. Genel Başkanımız Bolu’ya geldiğinde esnaf ziyaretleri yapmak istiyor. Özellikle iş dünyasına söyleyecekleri olacak. Bu anlamda Bolu TSO’da bir etkinlik düzenleyip bütün iş dünyası ve işadamlarıyla bir araya getirmek istiyorum. Bolu’nun hava koşulları ve programını düşünerek bunu Mart ayında olabileceğini tahmin ediyorum.

“AK PARTİ’DEN NEDEN AYRILDIĞINI AÇIKLADI”

İhtiyaç olan şey vatandaşlar artık ideolojik partilerden son derece sıkılmış durumda. Biz bu yeni arayışa cevap verebilecek nitelikli, donanımlı arkadaşlarla bir araya geldik. Yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımız lisans ve lisansüstü eğitimli kişiler. Özellikle siyasi alanda güven ortamının harap olduğu şu dönemde biz halkımıza yeniden güven aşılamak için özellikle Genel Başkanımızın da dediği gibi aşırı yıpranmış konularda ki, nedir bunlar fikir ve temel özgürlükler, adalet ve bunların birleşimi olarak ekonomik sıkıntıların giderilmesi olarak biz de çözümün bir parçası olduk. Ben AK Parti’den 2009’da ayrılmıştım. Evet güzel işler de yapmıştık. Ama daha sonra özellikle bu ‘Tek Adam’ rejimini sıkıntıları bizler üzerinde de çok etkili oldu. Bize uymayan bu noktada gerekli iradeyi ortaya koyduk ve AK Parti’deki siyasi hayatımıza son verdik. Bu anlamda şöyle bir iyiliği oldu bize. Genel Başkanımızı o dönemden tanıyorduk, başarılarını biliyorduk. Böyle bir gelişme olunca yanında yer almak istedik”

“VALİ BEY BU PROJEYİ NEREDE GÖRMÜŞ OLABİLİR?”

Muhalefet olmak her şeyi eleştirmek değil, biz doğru bilgi aktarımından yanayız. O haberde sanki tesisler hemen yapılacakmış gibi açıklama yapıldı. Yapılan henüz sadece ve sadece o bölgenin imara açılması için gerekli ön koşul olan turizm Master planının ihalesiydi. Ve gariptir bu ihale ikinci kez yapılıyor. Belki tekrar iptal edilecek? İlk ihale iptal olmuştu. Belki bu da iptal olacak. Valilik bırakın bu tesislerin kurulmasını, kurulması için birinci öncelik olan alt yapı oluşturan turizm Master planını bile yapmayı beceremedi. Burada bu becerisizlikle bir müjde verilmesini açıkçası çok doğru bulmuyoruz. Artı Sayın Valimiz burada devleti temsil etmektedir. Bürokrattır kendisi ama yaptığı açıklamalar tamamen siyasi açıklamalardır. Bu nedenle bir müjde verilecekse bir proje açıklanacaksa bunu yapmak iktidar partisine düşmektedir. Vali Bey’le Polemiğe girmek siyasetle uğraşan bizler için açıkçası olumsuz bir durum. Bizim eleştirimiz Vali Bey’in şahsında değildir. Biz siyasi boşluğun ne dereceye geldiğine dikkat çekmek istedik. Bolu’nun en önemli projesi hakkında konuşuluyor, iktidar partisinin temsilcileri yok. Kim var projeyi anlatan? Sayın Valimiz var. Biz bu noktayı eleştirdik yoksa Vali Bey’in şahsı ile ilgili bir problemimiz yok. Haber bir de Sayın Valimiz bu projeyi konuşurken hangi bölgeye hangi tesislerin yapılacağını açıkça tarif ediyor. Bu nasıl mümkün olur? Buraya yapılacak tesisin projesini görmekle mümkün olur. Ortada daha Master plan yapılmamışken, ihalesi yapılmamışken, imar planları ortada yokken bu tesisleri anlatması bize garip geldi. Bu şu anlama geliyor. Vali Bey bu tesislerin projesini görmüş olmalı ki bu konuda bilgi veriyor. Daha ortada plan yokken, nasıl bir imar koşulu ile çıkılacağı belli değilken ortada yatırımcı da yokken Sayın Vali Bey bu projeyi nerede görmüş olabilir? Biz bunu soruyoruz. Bu anlamda iktidar partisi milletvekillerimizin ve il başkanımızın Bolu halkına aydınlatıcı bilgi vermesini bekliyoruz”

“İKTİDAR PARTİSİNİ UYARDI, KONUŞURKEN DİKKAT ETSİNLER”

“Bizim yönetim kurulu arkadaşlarımız bilgi, birikim ve teknik ya da mesleki konularda gerekli donanıma sahiptir. Her branşta kendisini ispatlamış eğitimli arkadaşlarımız bulunmaktadır. Bundan sonra iktidar partisi yetkililerini uyarıyoruz. Konuşurken sözlerine dikkat etmeleri gerektiği en ufak bir yanlışta müdahale edeceğimizi halkımızın doğru bilgilendirilmesi konusunda elimizden ne geliyorsa yapacağımızı bilsinler. Artık kimse Bolu halkına yanlış bilgi veremeyecek”

DEVA Partisinin Bolu il yönetimi şu isimlerden oluştu:

Burhan Semih Hendekçigil, Bergen Yılmaz, Mahmut Gökçeoğlu, Abdullah Emre Sarımsakçı, Sinan Altınay, Murat Güven, Emine Davarcıoğlu, Ahmet Çelik, Özgür Can, Barış Şahin, Fatih Karabaş, Serdar İleri, Ufkay Kadir Erker, Sertaç Günay, Gülşah Aşçıoğlu, Ömer Taha Tarhan, Mustafa Soykan, İsmail Tan Günal, Murat Timur, Gizem Doğan, Aydın Bilgi, Suna Coşkun