31 Mart Seçimleri'nin ardından yeni başkanlar tasarruf yaparak ya da yeni gelir kapıları arayışı ile borç yükünü azaltma mücadelesi veriyor. Seçimi kazanan CHP, MHP ve İYİ Partili başkanlara kalan borçlar ve 3 ayda yapılan tasarruflar şöyle:

ANKARA (Millet İttifakı-CHP): AKP'den 8.4 milyar lira borçla devralındı. Mansur Yavaş 3 ayda 136 milyon lira tasarruf sağladı.

ADANA (Millet İttifakı-CHP): Zeydan Karalar, MHP'den 5 milyar lira borçla devraldı. 60 milyon liralık bütçe açığı 18 milyon liraya düşürüldü.

MERSİN (Millet İttifakı-CHP): 3 milyar lira borçla devralındı. 3 ayda 84 milyon TL tasarruf sağlandı.

BOLU (CHP): AKP'den 461 milyon TL borçla alındı. 4 ay içerisinde yaklaşık 44 milyon liralık tasarruf
sağlandı.

KIRŞEHİR (Millet İttifakı-CHP): AKP'den 462 milyon borçla devralındı. Bugüne kadar yaklaşık 20 milyon lira tasarrufla borcun bir kısmı ödendi.

SAMSUN İlkadım: (Millet İttifakı-İYİ Parti): AKP'den 264 milyon TL borçla devralındı. Bugüne kadar yapılan 14 milyon TL tasarrufla borcun bir kısmı ödendi.

SAMSUN Atakum (Millet İttifakı-CHP): AKP'den tam 220 milyon borçla devralındı. Bugüne kadar yaklaşık 10 milyon lira tasarruf yapıldı.

KÜTAHYA (MHP): İttifak ortağı AKP'den 629 milyon lira borçla devraldı. Bugüne kadar 40 milyon lira borç ödedi.

MANİSA Turgutlu (CHP): MHP'den 37 milyon lira borçla alındı, 800 bin lira tasarruf sağlandı. Borç da 3.5 milyon lira geriledi.

RİZE Fındıklı (CHP): Belediye AKP'den 18 milyon lira borçla alındı, 3 ayda 400 bin lira tasarruf sağlandı. Borç da böylece 1 milyon lira erimiş oldu.

HAKKARİ Yüksekova (HDP): Kayyumdan 680 milyon lira borçla devralındı. 4 ayda yaklaşık 1 milyon lira tasarruf sağlandı. Sözcü