Bolu Valisi Ahmet Ümit, sosyal medya hesabından İstanbul Fatih Kaymakamı görevindeyken Dilay ve Mahir'in projesine verdiği destekteki İşaret Dili ile konuştuğu bir videosunu paylaşarak, tüm işitme engellerin gününü kutladı.

“HERKESİ İŞARET DİLİ FARKINDALIĞINA DAVET EDİYORUM”

Bolu Valisi Ahmet Ümit, resmi Twitter hesabı üzerinden Dünya İşaret Dili Günü'nü kutladığı paylaşımında, İstanbul Fatih'te, Dilay ve Mahir'in projesine katkı sağlayıp bu videoyu paylaşmıştım. Şimdi Bolu Valisi olarak da tüm CODA ve tüm işitme engelli kardeşlerime sevgi ve muhabbetlerimi yolluyorum. Herkesi işaret dili farkındalığına davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

İŞARET DİLİ İLE KONUŞTU

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Fatih Kaymakamı iken paylaştığı videoda, Dilay ve Mahir isimli işitme engelli gençlere selam göndererek, Merhaba değerli arkadaşlar. Ben, Fatih Kaymakamı. Biz, hepinizi çok seviyoruz. Sizi anlamak istiyoruz. Sizin için Türk İşaret Dili'ni öğreniyoruz. Hepiniz, bizim için çok değerlisiniz. Selamlarımı iletiyorum” ifadelerine yer verdi.

DİLAY VE MAHİR'DEN VALİ ÜMİT'E TEŞEKKÜR VİDEOSU

Vali Ümit daha sonra Dilay ve Mahir'in çektiği videoyu paylaştı. Videoda Dilay ve Mahir, projelerine destek verdiği için Vali Ümit'e teşekkür ederek, Kaymakamım, öncelikle çok teşekkür etmek istiyorum. Videonuzu izledik. Bize yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz. Biz, işitme engelli arkadaşlarımıza bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Bu konuda destek olduğunuz için size çok minnettarız. Kendinize çok iyi bakın” ifadelerine yer verdi.