Türk Eğitim Sen Şube Sekreteri Alaattin Ceren, TV'deki herhangi bir tartışma programından, gazete köşelerine kadar uzanan bu üslupsuzluk, hayatımızın hemen her yönünü çok olumsuz bir biçimde etkilemektedir” dedi ve Hükümet'e de göndermelerde bulundu.
Ceren, geçtiğimiz günlerde bir okul yöneticisinin sigara içen öğrencilere yönelik yaptığı uyarılar sonrası öğretmenin görev yerinin değiştirilmesinin eğitim camiasını üzdüğünü ifade ederek, Öğrencilerin okula getirdikleri son model telefonlarla, öğretmenin sınıf içinde konuştukları, öğretmen daha sınıftan çıkmadan ‘Vali Amca'ya ‘tweet'leniyor ve doğal olarak ilgili makamlarca bu konuşmanın ‘gereği' yapılıyor ve soruşturma açılıyor” dedi.
Alaattin Ceren açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Son zamanlarda toplumsal hayatın en değerli parçalarından eğitim üzerinde bir üslupsuzluk örneği yaşanmaktadır. TV'deki herhangi bir tartışma programından, gazete köşelerine kadar uzanan bu üslupsuzluk, hayatımızın hemen her yönünü çok olumsuz bir biçimde etkilemektedir. Herkesin malumu olduğu üzere; özellikle geleceğimizin teminatı olan eğitim ile ilgili dinamiklerin hasar görmesi ya da bozulması durumunda, millet olarak tamiri mümkün olmayan zararlar görülecektir. Bugün gelişmişlik düzeyi olarak ülkemizden daha iyi durumda olan ülkelere bakıldığında bu durumun tam bir fecaat noktasında olduğu görülmektedir. Histerik duygulara kapılan birçok kişinin silahını kapıp okulları bastığını ve onlarca masumu katlettiğini çok sık okur ya da izler olduk. Bu olayların yaşandığı ülkelerin eğitim geçmişlerine baktığımızda şu an eğitimde bizim yaşadığımız buhranları otuz-kırk yıl önce yaşadıklarını görüyoruz.
Onların yaşadıklarından daha fazlasını, daha derin yaralar bırakacak olanlarını maalesef ülkemizde yaşıyoruz…
Onlar da sistem bunalımları yaşadılar ama onların hiçbir Eğitim Bakanı benim velimi üzen öğretmeni ben de üzerim” demedi.
Onlar da ekonomik krizler yaşadılar ama onların hiçbir başbakanı öğretmenlerin maaşına zam yapmak diğer memurlara haksızlık olur” demedi.
Onlar da emek türlerini sınıflamada sorunlar yaşadılar ama hiçbirisi kalkıp öğretmen kaç saat çalışıyor ki?” gibi garip bir soru sormadı.
Onlar da okullarda düzen sorunu yaşadılar ama onların hiçbir Eğitim Bakanı okul müdürünün saçını makasla keserim” gibi alçaltıcı bir laf etmedi.
Onların da okul yöneticileri ve öğretmenleri zaman zaman hatalı uygulamalar yaptı, maksadı aşan sözler söyledi ama onların hiçbir denetçisi, öğretmenin ve müdürün çalışma şevkini kıracak kararlara imza atmadı.
Daha dün Bolu basınında yer alan ve tüm kamuoyunun duyduğu bir olay var. Bir okul yöneticimizin, sigara içen çocuklara dönük yaptığı sözel uyarılara, çocukların lakayt çıkışları üzerine reaksiyon olarak söylediği birkaç söz yüzünden görev yerinin değiştirilmesi kararlaştırıldı. Bu karar içeriği yüzünden tüm eğitim camiasını derinden yaralamıştır.
İlgili yöneticimize verilmesi düşünülen cezanın bir kez daha gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Verilecek bu ceza; Bolu Valisi Sayın İbrahim Özçimen'in eğitim öğretim yılı başında yayınladığı mesajda eğitimcilere yönelik: (…) milli eğitim müfredatında bulunan değerler eğitimini öne çıkartarak çevreci, tarih ve edebiyat şuuruna sahip, kendisine, ailesine ve insanlığa faydalı, vatan sevdalısı bireylerin yetiştirilmesi için bütün gayretinizle çalışacağınıza canı gönülden inanıyorum” düşüncesinin gerçekleşmesi pek mümkün olmayacaktır. BİMER ya da ALO 147 ihbar hattı gibi şikayet noktalarının pervasızca kullanılacak şekle getirilmesi yüzünden, ne