BT Bilgi Kurumsal Gelişim ve Danışmanlık Hizmetleri ile iş süreçlerini yeniden masaya yatıran Başoğlu Kablo, ‘Kurumsal Dönüşüm'ü bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde hayata geçirdi.

Beyaz eşyadan, elektrik sanayisine, inşaattan gemi üretimine birçok sektörün dinamizmine yenilikçi ürünleriyle katkıda bulunan Başoğlu Kablo, Türkiye'nin uluslararası pazarda yüzünü ağartan sayılı markaları arasında yer alıyor. 1980 yılından günümüze istikrarlı büyümesini sürdüren firma, bugün 500'ü aşkın çalışanı ile üretimini, ikisi Bolu'da, biri Polonya'da olmak üzere üç ayrı fabrikasında gerçekleştiriyor. Bir aile şirketi olmasına karşın küresel rekabette öne çıkan markalarımızdan biri olan Başoğlu Kablo, geçen yıl BT Bilgi danışmanlığı ile başlattığı Kurumsal Dönüşüm faaliyetlerini geçtiğimiz günlerde tamamlayarak önemli bir adım attı.

BT Bilgi Kurumsal Gelişim ve Danışmanlık Hizmetleri ile 2013 yaz döneminde bu çerçevede el sıkışan Başoğlu Kablo'nun hedefi, 2013 Haziran ayında başlattığı "Başoğlu Kablo Kurumsal Dönüşüm ve ERP Uygulama ve Yerleştirme Projesi" ile küresel rekabetin gereklerine yanıt verecek bir kapsamlı kurumsal dönüşüm hamlesi gerçekleştirmekti. Bu arada Başoğlu yönetimi, hızlı büyümenin getirdiği sorunları da acilen gidermeyi planlıyordu.

Başoğlu Kablo'da beş ay gibi kısa bir süre içinde tüm hizmet birimleri ile eşgüdüm içinde çalışan BT Bilgi danışmanları, kurum genelindeki tüm iş süreçlerini dokümante ederek işe başladı. İyileştirme gerektiren tüm alanlar tespit edilerek ilgili raporlar üst yönetim ile paylaşıldı. BT Bilgi Kurumsal Gelişim ve Danışmanlık Hizmetleri ve kurum yönetiminin ortak çalışması sonucu ortaya çıkan analizlerin sonucunda yöneticilerle birlikte uzlaşma sağlanan yeni bir organizasyon şeması ortaya çıktı.

Ayrıca BT Bilgi Kurumsal Gelişim ve Danışmanlık'ın Başoğlu Kablo analizleri sonucu iki ayrı üretim biriminde kablo ve beyaz eşya komponent üretimi ayrıştırıldı. Artık Başoğlu Kablo, Nisan 2014 itibarıyla tüm silikon ve bakır hammaddelerini şirkete barkod sistemiyle kabul ediyor ve yönetim istediği anda hammadde stoklarını güncel olarak görebiliyor.

"Uluslararası Pazarda Rakabet Gücümüzü Artırdık"

Başoğlu Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Başoğlu, Başoğlu Kablo olarak başarımızın kaynağında, her alanda mükemmelliği arama yaklaşımının etkili olduğu kanısındayım. Kaliteli üretim için 'sıfır hata odaklı' çalışma ilkesiyle yola çıktık. Markalaşmaya verdiğimiz önemin yanı sıra müşteri taleplerine kaliteli üretim ve hızlı tedarik ile cevap verme anlayışımız, Başoğlu Kablo'yu uluslararası pazarda rekabetçi bir konuma yerleştirmiştir. Üretimlerimizde verimliliği ve kaliteyi artırmak adına her zaman en iyiyi aramaktayız. Bu nedenle iş süreçlerinde sürekli iyileştirme yapmak hedefimiz olmuştur. ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi'nin yanı sıra Rohs, Reach gibi bilinen uluslararası kalite standartlarına uygun üretim yapmaktayız. CE, TSE, ABS, HAR, UL, VDE, ve BSI gibi dünya standartlarındaki kalite sertifikalarına sahip ürünlerimizin bilinirliğini sürdürmek, doğruluğunu göstermek, kurum ve kuruluşları bilinçlendirmek, devam ettirilebilir kalite anlayışı doğrultusunda yönlendirmek en büyük arzumuzdur. Kurumsal gelişimi hedefleyen çalışmalarımızda BT Bilgi ile yollarımızın kesişmesi de bu çerçevede gerçekleşti. BT Bilgi Kurumsal Gelişim ve Danışmanlık Hizmetleri'nin sektörümüzü doğru anlaması bizim için de önemli bir kazanım oldu. Başoğlu Kablo olarak BT Bilgi'nin kurumsallaşma yolundaki çabalarımıza katkı vermesinden memnuniyet duyuyoruz."

Başoğlu Ekosistemi Şimdi Daha Güçlü

BT Bilgi Kurumsal Gelişim ve Danışmanlık Hizmetleri Yönetici Ortağı Cemal Erdem, uluslararası pazarda yeni hedeflere yol alan Başoğlu Kablo hakkında şunları söyledi:

"Başoğlu Kablo, yıllardır sürdürdüğü başarılı çizgisi ile beyaz eşyadan, iş merkezlerine, konut projelerinden, sanayi tesislerine kadar hemen her alanda üretimiyle ilgili taahhüt projelerinde ilk akla gelen firmalardan biri oldu. Üretiminde uluslararası standartları uygulayan ve çalışanlarını, müşterilerini, tedarikçilerini, iştirakçilerini ve tüm iş partnerlerini aynı gayede buluşturmak hedefiyle kalite politikasını belirleyen Başoğlu Kablo'nun ERP ve kurumsal gelişim faaliyetlerine destek olmaktan büyük gurur duyduk."