Türk Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Hüsnü Yaman, Bolu AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun'un geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasına yazılı bir açıklama yaparak cevap verdi. Yaman, Sayın vekilimizden beklentilerimiz biraz da vekili olduğu Bolu iline zaman ayırması, hakkın, haklının, hukukun yanında yer alması insanların ve toplumun vicdanını kanatan konularda sesini yüksek perdeden ve haklıdan yana kullanmasıdır” şeklinde konuştu.

Türk Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Hüsnü Yaman tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“KİRLİ, İĞRENÇ PİS BİR SÜREÇ YAŞANMAKTADIR”

İlimiz milletvekili Ali Ercoşkun'un 03.09.2014 günü basına yaptığı sendikamız ve konfederasyonumuzun adını kullanarak bir takım cümleler sarf etmesinden dolayı bu cevabi basın açıklamasını yapmak zorunluluğu doğmuştur. Bilindiği gibi tüm Türkiye de olduğu gibi ilimizde de okul idareci atamaları konusunda kirli, iğrenç pis bir süreç yaşanmaktadır. İnsanların hakları bir gecede kapalı kapılar ardında gasp edilmekte, üstelik bunu yapanların düşük puan verdiği kişiyi tanımadan, çalışmasına şahit olmadan sırf Türk Eğitim Sen üyesi diye elediği bir durum ile karşı karşıya kalınmış iken doğrusu Ali Ercoşkun beyin yaptığı talihsiz açıklama bizi üzmüş ama şaşırtmamıştır.

“ERCOŞKUNDAN BEKLEDİĞİMİZ TAVIR…”

Yaşanan süreci hep beraber takip etmekteyiz. Türk Eğitim Sen olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da zulüm, haksızlık kimden gelirse gelsin, yapan kim olursa olsun karşısında olacağımızı ve mazlumun yanında yer alacağımızı deklere etmiştik. Ne kadar doğru yolda olduğumuzu bizlere gelen tebrik telefonlarından ve basından takip etmekteyiz. Sayın Ali Ercoşkundan beklediğimiz tavır ise sadece firavuna karşı olması yetmez, Musa'nın yanında da yer alması idi. Hakkın ve haklının yanında yer alırken yaptığımız çağrılar sadece Ak Parti, CHP, MHP ye değil duyarlı ve vicdanı olan herkesedir. Katılanlara bir kez daha teşekkür ediyoruz. AİBÜ tıp fakültesi hastanesinin iflas ettirilmesine, ilimizde yaşanan Okul idarecisi kıyımına, insanların sırf dünya görüşünden dolayı çalıştığı yerlerden sürgün edilmesine, ilimizin dağ gibi birikmiş sorunlarını görmeyip hedef saptırması tarafımızca manidar bulunmuş olup, ayrıca sayın vekilin Türk Eğitim Sen in haklının yanında yer alan eylemlerini yakın takip etmesi bizlerce memnuniyet verici bulunmuştur.

“KENDİ AĞZINDAN DUYMUŞ OLUYORUZ”

Sayın vekilimizin bu kıyım, zulüm sürecinin tüm öğretmenlere de uygulanacağını söylemesi şecaat arz ederken sirkatin söylermiş' sözünün hatırlatmakla beraber önümüzdeki günlerde eğitim çalışanlarını özellikle öğretmen camiasını ne kadar sıkıntılı bir sürecin beklediğini kendi ağzından duymuş oluyoruz. Bu bağlamda eğitimci arkadaşlarımızın bu konuya ne kadar duyarlı olduklarını da yaptığımız birebir görüşmelerden takip etmekteyiz.

“VİCDANINIZ RAHAT İSE SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ YOK”

Sayın vekilimizden beklentilerimiz biraz da vekili olduğu Bolu iline zaman ayırması, hakkın, haklının, hukukun yanında yer alması insanların ve toplumun vicdanını kanatan konularda sesini yüksek perdeden ve haklıdan yana kullanmasıdır. Bizi siyasetle içlidışlı olmakla suçlayanlara tavsiyemiz aynaya bakmalarıdır. Kaldı ki eğitim ve eğitimin sorunları sadece öğretmenleri değil toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiği gibi siyasetçileri de ilgilendirir. Ancak bu ilgi insanları mağdur edecek düzeye ulaşmamalıdır. Başkaları gibi sendikacılık adına çalışana ayrım, zulüm yapmıyoruz. Türk Eğitim Sen sendikacılığın yüz karası değil yüz akıdır ve ebediyyen bu böyle kalacaktır. Sırtımızı hiç kimseye dayamadık, biliyoruz ki güneş doğduğu zaman buzların erimesi Allah'ın kanunudur. Biz Türk Eğitim Sen olarak gücümüzü Hak'tan ve kamu çalışanlarından alıyoruz. Bu durum bundan sonra da böyle devam edecektir. Sayın Ali Ercoşkun Mili Eğitimce yapılan bu zulme rağmen vicdanınız rahat ise söyleyecek sözümüz yok. Biz ‘hayır bildiğimiz çok şeyde şer, şer bildiklerimizde de hayır vardır' ayetini kendimize ilke edinmişizdir.