Vali Ahmet Ümit’e federasyona bağlı dernekler hakkında bilgiler veren Sürdürülebilir Kalkınma Dernekleri Platformu, Batı Karadeniz Birliği, Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Bilgin, “Batı Karadeniz Birliği olarak 8 ilde Federasyona bağlı 9 derneğimizle birlikte çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Daha önce yapılan sempozyum ve toplantıları takip ederek sürdürülebilir kalkınmada Bolu ili ilgili olarak neler yapabilirizi analiz ettik ve hep birlikte Bolu için varız deyip yola çıktık” dedi.

Ziyarette ayrıca Federasyona bağlı dernekler tarafından planlanan su ve toprak kirliliğinin bertaraf edilmesi, ipekböceği yetiştiriciliği, pirinç üretimi, tavuk gübrelerinin değerlendirilmesi, eko köy, kırsal turizm ağı oluşturmaya yönelik projeler hakkında da Vali Ümit’e bilgiler verildi.

Vali Ümit, “STK’lar yüzyılımızın yükselen trendleridir. İnsanların kendilerini en etkin şekilde ifade edebildikleri yerlerin başında STK’lar bulunmaktadır. STK’lar aynı zamanda toplumsal gelişmelere ve kalkınmaya da önemli katkılar sağlayabilmektedir. Çalışmalarınız dolayısıyla sizleri kutluyorum. Projelerinizle ilgili çalışmalarınıza imkânlar ölçüsünde destek veririz. Ziyaretleriniz için teşekkür ederim” dedi. Elif Erdoğan