Bolu Belediye Meclisi Haziran Ayı Birinci Oturumunda vatandaşın mekanik sayaçlara dönmesi için ödemesi gereken depozito ücretlerinin düşürülmesi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Başkan Özcan, Bu ücretleri düşüreceğiz ve mekanik saate geçme özgürlüğünü vatandaşımıza vereceğiz. Hatta benim bir isteğim var, gerekirse biz belediye olarak mekanik saate geçmek isteyenlerden ücret almayalım” dedi.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Bolu Belediye Meclisi Haziran Ayı ilk oturumu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yönetiminde belediye binasındaki meclis salonunda yapıldı. Birim müdürlükleri ve komisyonlardan gelen raporlar meclis üyelerinin oylarına sunuldu.

Yapılan oturumda su sayaçları hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Dijital su sayaçları hakkında alınan şikayetlere meclis el attı. Dijital su sayacı yerine mekanik sayaçları kullanmak veya dönmek isteyen vatandaşlardan alınan depozito ücretlerinin düşürülmesi madde halinde meclis üyelerinin oylarına sunulurken, madde Plan ve Bütçe Komisyonu'na oy birliği ile havale edildi. Madde Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki üyelerinin denetlemesinden sonra karara bağlanmak üzere tekrar oylanacak.

“KAYMAK BİTİNCE ŞİRKET KIVIRMAYA BAŞLADI”

Konu hakkında konuşan Başkan Özcan, şirketin kıvırmaya başladığını söyleyerek, Bu bizim vatandaşımızın çokça şikayeti olduğu bir konu. Çok ciddi bir depozito alıyoruz. Meskenlerden bin 400 TL, sanayi kuruluşlarından 2 bin TL. Bunun düşürülmesi gerekiyor. Yeniden düzenlenmesi gerek derken, ücretin düşmesi. Bunun yüksek tutulmasının nedeni dijital su sayacına geçişi zorlamak. 10 yıldır bu konu tartışılıyor. Bu ücretlerin yüksek olduğunu söylediler. 75 bin saatin 68 bini dijital ön ödemeli sayaç haline gelince yani kaymak bitince şirket kıvırmaya başladı. 7 kişilik ekip 2 kişiye düştü. Açık konuşmak gerekirse kaymak azaldı. Kaç saat arızalı, ne kadar sürede tamir edilir net bir veri yok” ifadelerini kullandı.

“MEKANİK SAATE GEÇMEK İSTEYENLERDEN ÜCRET ALMAYALIM”

Son olarak kendisinin belediye olarak mekanik saate geçmek isteyen vatandaşlardan ücret alınmamasını istediğini kaydeden Özcan, Biz bu kadar depozito ücreti olmaz diyor ve bunu indiriyoruz. Bu şu demektir mekanik saate geçmek isteyen yüksek ücretlerden geçemiyordu. Bu ücretleri düşüreceğiz ve mekanik saate geçme özgürlüğünü vatandaşımıza vereceğiz. Hatta benim bir isteğim var gerekirse biz belediye olarak mekanik saate geçmek isteyenlerden ücret almayalım” dedi.