Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Tahir Gayret 2014 – 2015 Eğitim – Öğretim Yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı. Gayret, Buradan başta okul servisi yapan, okul kantinciliği yapan ve kırtasiyeci esnaf ve sanatkarlarımıza seslenmek istiyorum. Lütfen öğrencilere iyi davranın onları kendi çocuğunuz gibi görün onları seviniz ve onlara iyi hizmetler veriniz” dedi.

Yeni Eğitim-Öğretim Yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayımlayan BESOB Başkanı Tahir Gayret açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Her yıl olduğu gibi bu yılda Eğitim, Öğretim yılının başlangıcında başta öğrencilerimiz, eski arkadaşlarını görmenin ve okula yeni başlayan öğrencilerin de yeni arkadaşlar kazanmanın, yeni öğretmenlerle karşılaşacak olmanın ayrı bir heyecanı vardır. Öğrencilerden daha çok heyecanlı veliler vardır ki onlar çocuklarının okula yeni başlaması, yaşamlarına ayrı bir heyecan katar.

Buradan başta okul servisi yapan, okul kantinciliği yapan ve kırtasiyeci esnaf ve sanatkarlarımıza seslenmek istiyorum. Lütfen öğrencilere iyi davranın onları kendi çocuğunuz gibi görün onları seviniz ve onlara iyi hizmetler veriniz.

Öğrenci velilerimizi de uyarmak isterim. Özellikle tanıdıkları esnaflardan alışveriş yapsınlar. Alınan ürünler çocuklarımızın sağlığını tehdit etmemelidir.Alınan ürünlerin menşeine mutlaka dikkat edilmelidir. En önemlisi CE ve EN-71 uluslararası standart işaretlerine mutlaka dikkat edilmeli ve bu ürünler güvenilir yerlerden alınmalıdır. Rengarenk ve süslenerek yapılan ürünlerin dış görüntüsüne kanmayın. Yarınlarımızın umudu çocuklarımızın sağlıklarına dikkat ediniz. Kullanacakları kırtasiye malzemelerinin ve formaların fiziksel değil kimyasal içeriğine dikkat edin. Çocuklarımızın sağlığını hiçe sayıp sadece kendi ceplerini ve kazançlarını düşünen fırsatçıların ekmeğine yağ sürmeyin.

Değişimlerin ve gelişmelerin böylesine hızlı yaşandığı günümüzde, söz sahibi bir toplum haline gelebilmemiz için eğitim kavramına önem vermeli, mevcut eğitim kalitesini yükseltmek için hiç durmadan çalışmalıyız.

2014-2015 Eğitim, Öğretim yılı, öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz ve Milli Eğitim camiasının bütün personeli için hayırlı olsun.”