“2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi kontenjanlarına yerleşmeye hak kazanan bütün öğrencilerimizi kutluyor; sizleri de diğer öğrencilerimiz gibi ailemizin bir parçası olarak görmekten büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum.

Merhum İzzet Baysal tarafından vakıf destekli bir devlet üniversitesi olarak kurulan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, bu yıl kuruluşunun 30’uncu yılını kutlayan, ülkemizin saygın ve köklü bir üniversitesidir.

Öğrenci odaklı bir üniversite olarak yükseköğretimi, kültürel ve sosyal imkanlarla birlikte veriyoruz. Akademik çalışmalarla, bilgi ve teknoloji üretip kullanıyor, ulusal ve uluslararası araştırma ve geliştirme çalışmaları yapıyor, bu çalışmaların sonuçlarını insanlığın hizmetine sunuyor, ülkemizin dünyadaki yerini güçlendirmek amacıyla çalışmalar yürütecek yetkin ve erdemli nesiller yetiştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle siz değerli öğrencilerimizi başarılarınızdan dolayı bir kez daha kutluyor, geleceğinizi şekillendireceğiniz, güzel anılarla dolu bir eğitim hayatı diliyor, eğitim hayatınızın sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.