Haber; Sefa GÜNAY

Bolu Özel Halk otobüsleri esnafları bir araya gelerek yaşadıkları zor süreç ile ilgili açıklamada bulunarak Bolu Belediyesine ve Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası yetkililerine seslendiler. Zor şartlar altında çalışan otobüsçülerin pandemi nedeniyle iyice zor duruma düştüklerini ve yeterli desteği bulamadıklarını belirten şoförler, yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler;

“İFLASIN EŞİĞİNE GELMİŞ DURUMDAYIZ”

“Bolu Özel Halk otobüsleri olarak 2015 yılında zorla sokulduğumuz bu sistemde artık şoför tabiriyle ‘tekerlek taşa dayanmıştır’ ve esnaf olarak iflasın eşiğine gelmiş durumdayız. Yaklaşık 6 yılımız tamamen borç ödemekle geçmiş fakat sistemin yanlışlarından dolayı borçlar azalacağı yerde her geçen gün daha da artmaktadır. Geleceğini tamamen bu işe bağlayan insanlar artık geleceğini görememektedir. Zaten zor durumda olan Özel Halk Otobüsleri camiası yaklaşık 8 aydır devam eden pandemi nedeniyle iyice zora girmiş ve bu süreçte yeterli desteği bulamadığı için artık hizmet veremeyecek duruma gelmişti. Mazot alamayan, kredi borçlarından dolayı hesaplarına bloke vb. sıkıntıları yaşan arkadaşlarımız her geçen gün daha da artmakta ve maalesef 50 yıldır bu işi yapan insanlar yavaş yavaş kenara çekilmektedir”

“EVİMİZE GÖTÜRECEK EKMEK PARASI BİLE KALMAMAKTADIR”

“Son 6 yılı özetleyecek olursak taşıdığımız ücretsiz yolcu yaklaşık 8 milyon kişi toplam yolcumuzun %20’sine tekabül etmektedir. Ayrıca belediyeye verdiğimiz komisyon, kart firmasının aldığı komisyona ilave olarak akaryakıt, sigorta,sanayi, şoför vb. giderleri çıktıktan sonra evimize götürecek ekmek parası bile kalmamaktadır. Bolu Belediyesine bağlı bulunduğumuz Bolu Şoförle ve Otomobilciler Odası yetkililerine buradan sesleniyoruz. Şartlar yeniden ele alınarak biz Özel Halk Otobüsü işletmecilerinin hizmete devam edebilmeleri için gerekli çalışmaların acilen yapılmasını talep etmekteyiz. Aksi takdirde bu sistemin devam etmesi imkansız hale gelmiştir”