Vali İbrahim Özçimen'in talimatı ile İlimizde ikamet eden Güneydoğu, Kıbrıs, Kore ve diğer gazilerin motivasyonunu arttırmak, onların örnek hayatlarını İlimizdeki öğrencilere aktarmak için başlatılan, "Gazilerimizin Örnek Hayatı" projesi kapsamında Şehit aileleri ve gaziler öğrencilerle buluşmaya devam ediyor.
İlimizdeki gazilerin olay anı ve sonrasında yaşadıkları, tarihimizdeki örnek şahsiyetlerin yaşamlarının öğrencilerimize aktarılması, Gazilik ve şehitlik gibi yüce makamların öğrencilere anlatılması ve kavratılması amaçlanan proje kapsamında Bolu Anadolu Atatürk Lisesi'nde bir program düzenlendi.
Düzenlenen programa Vali İbrahim Özçimen, Vali Yardımcısı Barış Aktan, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, Bolu Anadolu Atatürk Lisesi Müdürü Basri Karadaş, öğretmenler, öğrenciler ile gaziler ve şehit aileleri katıldı.
Siteler Camisi İmamı Nizamettin Perçin, şehitlik ve gazilik ile ilgili öğrencilere bilgiler verdi.
Düzenlenen programda Mevlana İlköğretim Okulu öğrencisi ve Buse Çocuk Evi'nde kalan 10 yaşındaki Güleser Çavuşlu da "Gaziyim Gazi" şiirini okudu.
Vatani görevini yaptığı Tunceli'nin Çiçekli İlçesi'nde terör örgütü ile girdikleri çatışmada yaralanarak gazi olan Sedat Gelen, çatışma anını anlatarak, "Operasyona giderken PKK bize roket atar fırlattı ve 7 asker yanımda şehit oldu. Bende başımdan vuruldum. Elazığ'a hastaneye gönderdiler. Oradan da GATA'ya sevk ettiler. Orada 48 gün yoğun bakımda yatmışım. Bir uyandım kulaklarım duymuyor, konuşamıyorum, dişlerim yok. Kolum ve bacağımı tam olarak kullanamıyorum. Başımın bir kısmında kemik yok, platin koymuşlar. Zayıflamışım. Bir buçuk, iki yıl hastanede yattım. Ne zordu bir bilseniz. Hastane benim evim gibi oldu. Konuşma eğitimi aldım, kolum ve bacağıma Fizik Tedavi yaptılar. Kulaklarıma cihaz verdiler. O günleri hatırlamak istemiyorum. Şuan Allah'a şükür iyiyim. Evlendim. Beni hayata bağlayan eşim ve çocuklarım oldu. Vatan için canım feda olsun. Vatan sağ olsun" dedi.
Konuşmasında öğrencilere de seslenerek onlara nasihatler veren Gazi Sedat Gelen, Beni rahatsız eden bir kaç şeyi de paylaşmak istiyorum. Beş parmağın beşi de bir değil tabi. Geçenlerde bir öğrenci gördüm. Bir kaç metre ileride çöp kutusu varken sigara paketini yere atıyor. Hem sigara içerek kendini zehirliyor hem de yere çöp atarak çevreyi kirletiyor. Bunları küçük şeyler gibi görmeyin lütfen. Başka bir yerde yaşlı birisi, sen gazi misin dedi. Gaziyim dedim. Kaç para maaş alıyorsun dedi. Ben bu kolumu, bacağımı, bu kulaklarımı vatan için verdim. Bu vatan için ölürüm. Sevgili gençler vatanı savunmaktan korkmayın. Sizde bu vatanı savunun. Doktor olun, avukat olun, okuyun ve vatanınıza faydalı olun. Ayrıca bu proje ile ilgili Sayın Valimize de çok teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra Adıyamanlı Gazi Okan Özalp'in gazi olduktan sonra kendi ve ailesinin duygularını anlattığı video katılımcılara izlettirildi.
Vatani görevini yaptığı Şırnak'ta Mayına Basma sonucu gazi olan Muhittin Özel ise yaptığı konuşmasında, 1994 yılında acemi birliğimi yapmak üzere Isparta dağ komanda er eğitim taburuna gittim. Burada 45 günlük zorlu bir eğitimin ardından askerliğimi yapmayı arzuladığım Mardin kocalar taburuna yani güneydoğuya geçtim. Tekrar burada aldığım 1 aylık eğitim sonucunda komutanlarımız bizleri timlere ayırdı ve asker olduğumu yürekten hissettiğim operasyonlara katılmaya başladım. Bir gün yine Mardin akarsu bölgesinde 15 gün kaldıktan sonra operasyondan dönerken hayatımın belki de dönüm noktası olan, beni bilmeden en şerefli mertebeye ulaştıracak olan o haber geldi. Şırnağa geçeceğimiz söyleniyordu bunun tehlikeli bir görev olduğunu komutanımız bize