Bolu Valiliği ve Bolu Orman Bölge Müdürlüğünce organize edilen 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü, İl Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Etkinliğe Bolu Vali Yardımcısı Cemal Polat, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Bölge Müdür Yardımcıları, Daire Amirleri, Bölge Müdürlüğü Personeli, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Kültür ve Yunus Emre İlk ve Ortaokulları Öğretmen ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.
21 Mart Dünya Ormancılık Günü programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Bölge Müdürü Yusuf Şahin'in açılış konuşması ile devam etti. Bölge Müdürü Yusuf Şahin konuşmasında; ormanlarımızın sağladıkları ekonomik, ekolojik ve sosyal yararlar bakımından toplumların gelişmesinde, kalkınmasında, refahında ve sağlığında en büyük katkıyı sağlayan stratejik öneme sahip doğal kaynaklarımızdan biri olduğunu, ormanlarımızın korunması, ağaçlandırılması ile dikilecek her bir fidanın ülkemizin yemyeşil, pırıl pırıl geleceğine çok büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Dünya Ormancılık Gününü kutladığımız bu günlerin hem ormanın hem de baharın bayramı olduğunu ifade eden Bölge Müdürü her türlü ormancılık faaliyetinde kuruma destek olan başta Vali olmak üzere Kaymakamlara, Belediye Başkanlarına, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, Köy Muhtarlarına, Kooperatif Üst Birlik Başkanına ve Üyelerine, Cefakar Orman Köylüsüne ve Bolu Halkına teşekkür etti.
Bolu Vali Yardımcısı Cemal Polat'ın günün anlam ve önemine değinerek 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Gününü kutladığı konuşmalarının ardından Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ 53. Şube Müdürlüğü ve Meteoroloji Müdürlüğünün sunumları yapıldı.
Sunumların ardından Kültür ve Yunus Emre İlk ve Ortaokulları öğrencileri tarafından şiir, tiyatro ve folklor gösterileri yoğun ilgi gördü. Öğrencilerin sergilemiş olduğu büyüleyici gösteriler izleyenlerden büyük alkış aldı. Ayrıca etkinlikler sonunda öğrencilere Bolu Orman Bölge Müdürlüğünce şapka ve fidan dağıtımı yapıldı.