Çocuklara çevre bilincini aşılamak için hazırlanan Çevre Eğitim Projesi'nin protokolü imzalandı. Projeye Bolu Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tema Vakfı Bolu Temsilciliği ve Bolu Çevre Derneği destek veriyor.
Bolu Valiliği konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Çevrenin korunması ve iyileştirilmesi, doğal kaynakların en uygun ve verimli şekilde kullanılması, her türlü çevre kirliliğinin önlenmesi ile atıkların yönetimi, tasarruf bilinci ve çocuklarda hijyen eğitimi konularında yapılacak faaliyetlerle çevre konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Bolu Belediye Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tema Vakfı Bolu Temsilciliği ve Bolu Çevre Derneği tarafından okullarımızda uygulanmak üzere Çevre Eğitimi Projesi Protokolü imzalanmıştır. Projeye İlimiz merkezinde bulunan tüm okulöncesi, ilkokul ve ortaokullar katılacaktır.
Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi okullarımızda bulunan çevre kulüpleri ve bunların sorumlu öğretmeni ve idarecileri tarafından yürütülecektir. Bu kapsamda okullarımızda her ay projede belirlenen konular ile ilgili çalışmalar yapılacak ve bu çalışmalar okullarımızda bulunan çevre panolarında sergilenecektir.
Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi içerisinde yer alan okullarımızda, çevre ile ilgili konularda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz, Bolu Belediye Başkanlığımız ve diğer proje ortaklarımız tarafından seminerler verilecektir. Proje ile ilgili gerekli dokümanlar, geri kazanım kumbaraları, atık pil kutuları vs. proje ortak kuruluşları tarafından temin edilecektir. Yine proje kapsamında En Temiz Okul Yarışması, En Çevreci Bahçe Yarışması, Kompozisyon Yarışması, Resim Yarışması ve Şiir Yarışması düzenlenecektir.
Proje geneli ile ilgili olarak yapılan değerlendirmede ve düzenlenecek yarışmalarda dereceye giren okullarımıza ve öğrencilerimize 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek tören ile çeşitli ödüller verilecektir.”