Program, öğretmenlerin her gün karşılaştıkları problemlere yaratıcı çözümler geliştirmeleri için yeni bir yöntem öğrenmelerini sağlıyor.

Program, dünyanın en etkili problem çözme yöntemlerinden biri olarak kabul edilen Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinin, öğretmenlerin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde geliştirilmiş olan “öğretmence”sinden yararlanıyor. Programa katılan öğretmenler yeni bir metodoloji öğrenirken, aynı zamanda meslek hayatında karşılaştıkları zorlu bir probleme yönelik çözümü bizzat sahada uygulayarak geliştiriyor. Yaratıcı özgüvenleri artan öğretmenler, meslek hayatları boyunca beraberinde taşıyabilecekleri yaratıcı problem çözme becerisini kazanıyor.

Bolu Bağışçılar Vakfı Zehra Taşman Kadına ve Eğitime Destek Programı kapsamında Bolu İzzet Baysal Turizm Otelcilik Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen eğitime, Öğretmen Ağı Etkileşim Sorumlusu Irmak Akıncı, eğitmenler Büşra Gürtürk, Belgin Gökçen ve Bolu’da görev yapan öğretmenler katıldı.

Öğretmenlerin, meslektaşları ve farklı disiplinlerden kişi ve kurumlarla bir araya gelerek güçlendiği bir paylaşım ve işbirliği platformu olan Öğretmen Ağı’nın bir sonraki etkinliği Bolu Bağışçılar Vakfı’nın desteği ile 22-23 Şubat’ta tekrar Bolu’da gerçekleştirilecek.

Program kapsamına geliştirilen çözümler, 15 Mart 2020 gününde Bolu’daki tüm eğitimcilerin katılımına açık şekilde düzenlenecek olan Deneyim Paylaşımı etkinliğinde paylaşılacak. Çözümler, Türkiye’nin her yerinden öğretmenlerin faydalanması için ​www.ogretmenagi.org adresindeki Çözüm Merkezi’nde yayınlanacak. Elif Erdoğan