Melih Gökçek Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa katılım oldukça yoğun oldu. Konferansa Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Selahaddin Çelebi, Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam-Hatibi Mansur Sağır ile Melike Hatun Camii Müezzin-Kayyımı Ahmet Demir konuşmacı olarak katılım sağladı.

Programa Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, Belediye Başkanı Mustafa Allar, İl Müftüsü Orhan Genç, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Program İstiklal Marşının ardından Yeni Camii İmam-Hatibi İbrahim Biçer'in Kur'an-ı Kerim tilaveti, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu'nun açılış konuşması, İlçe Kaymakamı Cengiz Ünsal ve Belediye Başkanı Mustafa Allar'ın selamlama konuşmaları ve Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlidi Nebi Haftası için hazırladığı sinevizyon ile devam etti.

Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam-Hatibi Mansur Sağır ve Melike Hatun Camii Müezzin-Kayyımı Ahmet Demir'in Kur'anı Kerim tilavetinden sonra Selahaddin Çelebi; Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığınca 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası teması olarak seçilen Peygamberimiz ve aile konusunu peygamberlerin hayatlarından özellikle Peygamberimizin hayatından örnekler vererek açıkladı. Sohbetin sonunda Sağır ve Demir çifte selâ vererek dinleyenlere duygulu anlar yaşattı. Program çiçek takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. Elif Erdoğan