Program saat:09.30'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mengen Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelen sunumu ile başladı. Ardından Mengen Cumhuriyet İlkokulu tarafından hazırlanan İlköğretim Haftası” kutlama programına geçildi.

Programa Mengen Kaymakamı Ekrem Ender Ergün, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Mengen Jandarma Komutanı Talha Sağlam, Mengen Emniyet Müdürü Mahmut Demir, Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Celepci, İl Genel Mejlis Üyesi Eyüp Beşli, protokol üyeleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ardından günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmalar yapıldı. Konuşmada; İlköğretim temel eğitimdir. Yasalarımıza göre zorunlu ve parasızdır. İlköğretim 65 yaşında başlar ve 15 yaşında biter. 8 yıldır. Okulların açıldığı hafta okullarımızda İlköğretim Haftası” olarak kutlanır. Genel olarak bu hafta Milli Eğitim Bakanlığı'nın radyo ve televizyon konuşması ile açılır. Okullarımızda törenler düzenlenir. Törende yapılan konuşmalarda; yenilikler, eğitim ve öğretimin değerini, yararlarını açıklarlar. Okuma yazma bilmenin önemi üzerinde dururlar. Öğrencilerden okula yeni başlayanlar düşüncelerini anlatırlar.

Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ‘Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır. İlim ve fen çalışmalarının merkezi ise mutlaka okuldur. Beraber yaşamayı, sevgiyi, dostluğu ve arkadaşlığı burada öğreniyoruz. öğrendiğimiz bilgiler yanında, oynadığımız oyunlar ve söylediğimiz şarkılarla hoşça vakit geçiriyoruz. Ortak sevinçler paylaşıyoruz. Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlerle ilköğretim haftamızı kutluyoruz.” İfadelerine yer verildi.