Mengen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı içinde açılan kurslarda yapılan eserler, yıl sonu sergisinde bir araya geldi. Resim Öğretmeni Nehir Marmara, El sanatları Öğretmeni Hatice Yavuz, Giyim Öğretmeni Elif Uğur’un kursiyerlerinin yapmış olduğu çalışmaların yer aldığı ‘Yıl Sonu Sergisi’ açılışı yapılan tören ile gerçekleşti. Sergi açılışına; Mengen Kaymakamı Hasan Günaydın, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Mengen Milli Eğitim Müdürü Salih Celepci,Yeniçağa Milli Eğitim Müdürü Kani Parlak, Gerede Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin, Mengen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Çevik, İlçe Müftüsü Mehmet Özcan, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“KURSLARIMIZA TOPLAMDA 1159 KİŞİ KATILMIŞTIR”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan sergi açılışında ilk konuşmayı yapan Mengen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Çevik, “2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı içinde 6 adet kursumuz işbirliği halinde açılmış olup, bu kursların 24 tanesi Genel Kurslar, 33 tanesi de Mesleki ve Teknik Kurslar kapsamında açılmıştır. Kurslarımıza 537’si erkek, 622’si kadın olmak üzere toplam 1159 kişi katılmıştır. Bu kursların yanı sıra 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’nın 2 döneminde toplam 9 adette Destekleme ve Yetiştirme Kursu açılmıştır. Üniversiteye hazırlık adı altında geçen bu kurslarımıza da 18 adet öğrencimiz katılmıştır. Halk eğitim olarak birde açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim lisesi öğrenci işleri de müdürlüğümüzce yürütülmektedir. Daha önceleri ilçe dışına giderek sınavlara katılmak zorunda kalan öğrencilerimiz artık böyle bir sıkıntıyla karşılaşmamaktadırlar. İlçemizdeki öğrenci sayımızı gerekli olan 100 kişi sayımızı aşarak, 120 yapmış ve 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 2.döneminden itibaren ilçemizde de sınavlar yapılmaya başlanmıştır” dedi.

Her şeyin İlçe Kaymakamı Hasan Günaydın’ın geçen sene yapılan 19 Mayıs Törenlerinde sergilenen İşaret Dili Gösterisini izledikten sonra bu kursu açalım demesiyle başladığını belirten Mengen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Çevik konuşmasının devamında; “Hiçbir konuda bizden desteğini esirgemeyen kaymakamımızın bu sözüyle yola çıkarak bizde hiçbir kamu kurumunda işitme engelli vatandaşlarımız sıkıntılarını anlatamadan çıkmasınlar diye başladık bu işe.. Kurslarımızı tamamlayarak Mengen’i işitme engelli vatandaşlarımız için daha yaşanabilir hale getirme niyetiyle hareket ettik” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Giyim Kursu Defilesi yapıldı. Teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından sergi açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi. Bir hafta açık kalacak olan ‘Yıl Sonu Sergisi’ töreni, verilen kokteyl ardından sona erdi.