CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu tarihi İstanbul seçimlerine sayılı günler kala 23 Haziran'da yapılacak olan yerel seçim ile ilgili önemli tespitlerde bulundu. Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun ilk günden bu yana kavga ve kışkırtma yerine uzlaşmayı tercih ettiğine dikkat çeken Karsu, "Adayımız Ekrem İmamoğlu, kampanyasını TV yerine daha çok sosyal medyadan yürütüyor. Gördüğü ilgi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dikkatinden kaçmamış olacak ki son hafta 31 Mart öncesinde olduğu gibi sahaya inerek mesajlar vermek zorunda kaldı. Sayın adayımız İmamoğlu'nun birleştirici bir söylem kullanması birçok seçmen için taze bir soluk oldu. Sayın adayımızın, Mart ayında 25-30.000 olan videoların izlenme sayısı milyonları geçerken. Twitter'daki 350.000 takipçisi de şu anda 2.6 milyona çıktı" şeklinde konuştu.

İstanbul'un, ekonomiden dış politikaya Türkiye'nin sorunlarından en çok etkilenen kentlerin başında geldiğine dikkat çeken Karsu, "Açıklanan resmi rakamlar bile işsizliğin iki haneli rakamlara demir attığını gösteriyor. İşsizlikte dünya ortalaması yüzde 5, Türkiye'de yüzde 15'e vurdu, eğitimli gençlerde ise yüzde 30 oranında gerçekleşti. Şu anda ülkemizin bütçe açığı 4 kat artarak kapatılabilme noktasını çoktan aşmıştır. İstanbul'un kaynaklarının nasıl israf edildiği tüm Türkiye tarafından artık anlaşılmıştır. Sayın İmamoğlu'nu karalama üzerinden siyaset üretmek hiç bir işe yaramadığı gibi geri tepme aşamasına bile gelmiştir. 31 Mart'ın galibi ve en başarılı partisi CHP'dir. Bakıldığında nüfusun yarısı CHP'li belediyelerdedir, Türkiye ekonomisinin yüzde 70'i CHP'li belediyelerde gerçekleşmektedir. Sayın İmamoğlu da 20 günlük görev süresinde aile ekonomilerine en az 200-300 lira katkı koyacak çalışmalar yapmıştır. Bu yüzden 23 Haziran'da İstanbul'da tekrarlanacak olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini yeniden kazanacağımıza tüm yüreğimle inanıyorum" dedi.

23 Haziran Pazar sabahı İstanbul'da oy kullanacak olan seçmenler için Bolu'dan araç kaldıracaklarını da sözlerine ekleyen Karsu, Şu anda kayıtlarımız tüm hızıyla sürüyor. Pazar günü İstanbul'a gitmek isteyen seçmenlerimiz İl başkanlığımıza gelerek gerekli bilgileri alabilir ve kayıtlarını hemen yaptırabilirler. 31 Mart öncesinde 'Martın sonu bahar' demiştik şimdi 'Baharın sonunda da yaz gelecek' diyoruz. Zafer bizim olacaktır” şeklinde konuştu. A. Haktan Yamantürk