Haber; Sefa GÜNAY

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında Bolu Belediye Meclisi Aralık ayı 1. Oturumu gerçekleşti. Gerçekleşen oturumda Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay, MHP Belediye Meclis Üyesi Fatih Silin ve MHP Belediye Meclis Üyesi Necdet Çakır tarafından geçtiğimiz günlerde şehit yakına argo sözler kullanan İYİ Partili Lütfü Türkan’ı kınama mesajı önergesi meclise sunuldu. Sunulan kınama mesajı öneri Milleti ittifakının hayır oyları ile ret edildi.

“LÜTFÜ TÜRKAN ÖZÜR DİLEMEDİĞİ İÇİN BU KINAMA ÖNERİSİNİ SUNDUK”

Meclise sunulan öneri hakkında açıklamada bulunan MHP Belediye Meclis Üyesi Fatih Silin, “Biz bu önergeyi normalde Kasım ayının 2. Meclisinde vermeyi düşünüyorduk. Yalnız Sayın Meral Akşener’den özür diledi Lütfü Türkan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşından şehit ailesinden özür dilemediği içinde bu kınama önerisini sunduk. Buradaki herkesin Türk milliyetçisi gibi davranarak bu kınamayı meclise sunuyorum gerekenin yapılmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“BİZ İYİ YAPMIŞ DEMİYORUZ”

MHP’li meclis üyesi Silin’in ardına öneri hakkında konuşan İYİ Parti Bolu Belediye Meclisi Üyesi Suat Orhan, “Bizim milletvekilimizle orda yaşanan o kötü hadisenin olmamasını bizde temenni ederdik ama orda ki kişinin de şehit yakınının defalarca küfür etmesinden itamlar da bulunmasından milletvekilimizin böyle bir kötü davranışı oldu. Biz iyi yapmış demiyoruz. Olmaması gereken bir şeydi. Ama sonuçta olmuş, kendisi de özür diledi. Özür dileyerek de bu konu ile ilgili hata yaptığını dile getirdi ve İYİ Parti hataları yapan insanları yüceltmiyor. Grup Başkan Vekilliğinden alındı Lütfü Türkan bey. Bu konu ile ilgili de kınama mesajı gönderen arkadaşlar öncelikle geçmiş tarihte bakılırsa vefat eden Osman Öcalan diye bir şahsiyet vardı. Onu zamanında TRT’ye çıkaranlar keşke o hassasiyeti o zamanda gösterselerdi. O zamanda o kişiyi kınasalardı” dedi.

“FİKİRLERİNE KATILMIYORUM”

Kınama mesajı önerinde bulunan meclis üyelerinin fikirlerine katılmadığını belirten Başkan Özcan, “Fatih beyle Necdet beyin bu önergeyi hangi hassasiyetle verdiğini tahmin edebiliyorum. Fikirlerine katılmıyorum. Ama ‘Her türlü milliyetçiyi ayaklarımızın altına aldık’ diyen zihniyetin temsilcisi Uğur Akbay’ın burada imzası olmasını ben hiç anlamıyorum. Şehitlere kelle Terör örgütü liderine sayın diyen zihniyetin temsilcisi ile aynı önergeye nasıl imza attığınızı merak ediyorum. Çadır mahkemelerini kuran Teröristlerle oturup kirli pazarlıklar içerisinde bulunan zihniyetin temsilcisi ile böyle bir konuda ortak önerge vermenizi yadırgıyorum” ifadelerine yer verdi.

“GAF YAPMAYAN SİYASETÇİ GAF YAPMAYAN SİYASİ LİDER TÜRKİYE TARİHİNDE YOK”

İYİ Partili Lütfü Türkan’ın kaliteli düzgün bir insan olduğunu ve gaf yapmayan siyasi Türkiye tarihinde olmadığını belirten Başkan Özcan, “Siyasiler gaf yapabiliyor. Bende geçtiğimiz günlerde bir gaf yaptım. Özür de diledim toplumdan. Hiç gaf yapmayan siyasi yok. Sayın Erdoğan o radyo programına bağlanırken emin olun ki Öcalan için Sayın ifadesini kullanmak istememiştir. Dili sürüşmüştür. Ben buna tüm kalbimle inanıyorum. Ama gafmıdır bu? Gafdır. Gaf yapmayan siyasetçi gaf yapmayan siyasi lider Türkiye tarihinde hemen hemen hiç yoktur. Sayın Lütfü Türkan, Sayın Meral Akşener’in bir gezisi sırasında kendisine refakat ediyor. Ve Gurup Başkan Vekili. Orada bir şehit ailesi, bu bir vatandaşta olabilir. Vatandaşın Akşener’e tepkisi de olabilir. Sayın Erdoğan’a, Sayın Kılıçdaroğlu’na da olabilir. Bunlar yaşana şeyler. Sayın Lütfü Türkan’ı ben çok iyi tanırım. Ülkü Ocaklarından yetişme Türkiye’nin sayılı sanayicilerinden birisi Milliyetçi Hareket Partisinde uzun yıllar milletvekilliği yapmış çok kaliteli düzgün bir insandır. Kişiliğine her yönü ile kefilim. Kendisi küfür eden biride değil. Olayı da inceledim. Oradaki vatandaşımızı, şehit yakınını sakinleştirmek için uzaklaştırmaya çalışıyor. Buraya kadar güzel. Ancak diğer taraftan bir provokasyon var. Haklı veya haksız, şehit babası, şehit yakını tepki gösterebilir. Ancak belli bir ölçüyü açmadan tepkiyi göstermesi gerekir. Her şeye rağmen Lütfü Türkan’ın o son cümleleri sarf etmemesi gerekirdi. Adamda çıktı basının önüne dedi ki, ‘Benim cümleleri sarf etmemem gerekiyordu. Tüm kamuoyundan, şehit yakınlarından, herkesten özür diliyorum’ dedi. Bunun üzerine Sayın Akşener, bu özrü yeterli bulmadı kendisini Gurup Başkanı Vekilliğinden aldı. Bir gaf yaptı özürde diledi, siyaseten de bedelini ödedi. Keşke böyle bir şey azından hiç çıkmasaydı. Ama dolayısıyla ben burada Lütfü Türkan özür diledikten sonra kınanmasını ben haksız düşünenlerindenim. Biz kınayacaksan çözüm sürecinde teröristlerle işbirliği yapanları kınayalım önce. Dolmabahçe görüşmelerinde pazarlığı kınayalım önce” ifadelerini kullandı.

“ASLA VE ASLA ÖZÜR DİLEMEMİŞTİR”

Önerge ile ilgili son olarak söz alan Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay, “İYİ Parti milletvekili sadece genel başkanından özür dilemiş olup vatandaşlarımızdan, şehit ailelerinden, şehit yakınlarından asla ve asla özür dilememiştir. İYİ Partili arkadaşımız Suat Orhan Öcalan ile bir şey söyledi. Ama son gelinen noktada CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaoğlu Selaaddin Demirtaş’a son dönemde Türkiye’yi beraber inşa edelim söyleminden dolayı teşekkür etti mi? etmedi mi? Ben biliyorum etti” dedi.

Konuşmaların ardına Başkan Özcan, Fatih Silin, Uğur Akbay, Necdet Çakır tarafından verilen Lütfü Türkan’ı kınama önergesini meclis üyelerinin oylarına sundu. Oylanan önerge Milleti ittifakının hayır oyları ile gündeme alınması oy çokluğu ile ret edildi.