'Bir Fikrim Var' uygulaması kapsamda kurum personellerinden '180'inci Yıl Kuruluş Yıldönümü Fikir ve Proje Sayfası' üzerinden başvuru yapmaları istendi. 31 Ocak-15 Mart 2019 tarihleri arasında başvuruların alındığı sayfaya toplamda 423 orijinal fikir ve proje kaydı yapıldı.

'Fikrim Var' Proje Değerlendirme Kurulu ile Fikir ve Proje Eleme Komisyonu’nun değerlendirmeleri sonucunda puan sıralaması yapılmaksızın en iyi fikir ve projeler 'Fikrim Var Projesi İlk 10' belirlendi.

Düzce Orman İşletme Müdür Yardımcısı Levent Kartal’ın 'Bakanlığımızın uygun göreceği bir banka ile Sincap Kredi Kartı anlaşması yapılarak, bu kartı kullanan vatandaşların Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüzün sorumluluğu altındaki tabiat anıtı, milli parklardan ücretsiz olarak yararlanması, orman emvali satışlarında bu kartın kullandırılması ve vade yapılması sağlanarak kart satışlarından elde edilecek gelir ile Türkiye'nin 81 ilinde Sincap Çocuk Orman Kampları oluşturularak bu kampların işletmeciliğini Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılacak protokol ile bu kuruma devredilmesi, bu kamplardan Milli Eğitim Bakanlığının belirleyeceği kriterlere göre başarılı öğrencilerin ücretsiz olarak diğer öğrencilerin cüzi bedel ile faydalandırılması, 21 Mart Dünya Ormancılık Haftası ile başlatılan orman sevgisinin tüm yıla yayılması' fikri, Değerlendirme Kurulu ile Fikir ve Proje Eleme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda puan sıralaması yapılmaksızın en iyi 10 fikir arasında yer aldı.

Kurum Personeli tarafından fikir ve proje sayfasına yapılan tüm başvuruların titizlikle incelendiği, kurumsal kimlik ve yapılanmayı güçlendirecek olan uygulanabilir projelerle ilgili birimler tarafından çalışmaların yürütüleceği belirtildi.

En iyi 10 'Bir Fikrim Var' projesi arasında yer alan fikir sahibi Düzce Orman İşletme Müdür Yardımcısı Levent Kartal’a, Orman Genel Genel Müdürü Bekir Karacabey adına Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı tarafından teşekkür plaketi verildi. Elif Erdoğan