Bolu AK Parti İlçe Başkanı Kazım Konak, geçtiğimiz günlerde açıklama yapan CHP Bolu İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu’na cevap verdi. Kazım Konak’ın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“AK Parti Bolu Teşkilatları olarak siyasette nezaket ve dürüstlük çizgimizden ödün vermeden yolumuza devam ederken, çamur at izi kalsın mantığıyla yılardır sözüm ona siyaset yapanların bel altı açıklamalarına maruz kalmaya alışık olmamıza rağmen, zaman zaman da temsil ettiğimiz AK Parti Ailesi ve Bolu Halkına karşı sorumluluğumuz gereği bunlara da cevap vermek zorunda kalıyoruz.

Karalamadan, iftira atmadan, yalan söylemeden siyaset yapmak ilkemize bağlı kalarak CHP Merkez İlçe Başkanı Sayın Ersan Türkoğlu tarafından yapılan basın açıklamasına da bu yönüyle cevap vermek isterim. Bolu’daki onkolog eksikliğini öne sürerek Bolu’daki sağlık hizmetlerini yerden yere vuran Sayın Türkoğlu’nun yapmış olduğu açıklama asla kabul edilemez. Bolu’daki sağlık kurumlarımızın vermiş oldukları hizmet kalitesinin artık Bolu dışına taştığı; Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Ankara ve hatta İstanbul’dan gelen hastalara hizmet verdiği gerçeğinden tek bir kelime etmeden yapılan bu açıklama öncelikle sağlık çalışanlarımıza büyük bir haksızlıktır. Böyle bir siyaseti kabul etmemiz mümkün değildir. Özellikle Pandemi dönemini yaşadığımız bu günlerde özveriyle gerek Bolu gerekse Bolu dışından gelen hastalara canla başla hizmet veren sağlık çalışanlarımızın emeğini hiçe sayan Sayın Ersan Türkoğlu’nu şiddetle kınıyor, çoluk çocuğundan uzak, her türlü riske karşı 24 saat esasına göre özverili bir şekilde hizmet veren sağlık çalışanlarımıza Bolu kamuoyu huzurunda bir kere daha teşekkür etmek istiyorum. Allah onlardan razı olsun.”

“TERBİYE SINIRLARINI ZORLAYAN ERSAN TÜRKOĞLU…”

“Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Müdürlüğünü yaptığı sağlık sisteminin AK Parti iktidarları öncesi ne olduğunu eğer Ersan Türkoğlu unutmuş ise, kendisine YouTube kanalında halen en çok izlenilenler arasında ilk sırada yer alan usta gazeteci merhum Savaş Ay’ın yaptığı programları izlemesini tavsiye ederim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’deki sağlık sisteminde yaşanan değişim, dönüşüm ve gelişimin dünya ülkeleri tarafından bile gıptayla izlendiği gerçeğini tüm Türkiye ve Bolu Halkı çok iyi bilmektedir. İşte bu başarıda büyük pay sahibi olan ki merhum İzzet Babamızın bizlere emaneti olan Bolu’daki sağlık kurumlarımızın yakaladığı hizmet kalitesinde en büyük pay sahibi Milletvekillerimiz Sayın Fehmi Küpçü ve Sayın Arzu Aydın’a karşı söylediği terbiye sınırlarını zorlayan Ersan Türkoğlu’nun bu gerçek dışı açıklamasını olsa olsa kendi Partisinde ciddiye alınmamasının vermiş olduğu eziklikle yaptığı düşüncesindeyim.”

“BAŞKANLIKTAN İSTİFA ETTİĞİNİ BASINA İLAN ETMİŞ, SABAH DA UYKUSUNU ALDIKTAN SONRA BEN NE YAPTIM DİYEREK İSTİFASINI GERİ ALMIŞTIR”

“Tüm Bolu kamuoyunun bildiği üzere Sayın Türkoğlu; Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bolu’da Belediyeyi ziyaret ettiği programa davet edilmemiş, ardından da gerek Teşkilatı gerekse de CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından yok sayılmaya devam edilmiştir. Hatta Türkoğlu’nun bu yok sayılması o kadar kendisinde psikolojik travma yaratmıştır ki; bir gece yarısı Merkez İlçe Başkanlığından istifa ettiğini basına ilan etmiş, sabah da uykusunu aldıktan sonra ben ne yaptım diyerek istifasını geri almıştır. Yani; akşam ben küstüm oynamıyorum diyen Türkoğlu, sabah da verin oyuncaklarımı diyerek çelik çomak oynamaya kaldığı yerden devam etmiştir. Sayın Türkoğlu; siyaset ciddiyet ister. Siyasette yalana, iftiraya, karalamaya asla yer yoktur. İşte sizin bu gayri ahlaki siyasi anlayışınız nedeniyle 18 yıldır girdiğiniz her seçimde yüce Milletimiz AK Parti’yi iktidara taşımaktadır.”

“DOĞRUDUR; ŞU AN İÇİN İLİMİZDE ONKOLOG EKSİKLİĞİ VARDIR”

“Bolu Halkından aldığı Milletvekilliği yetkisini makam ve koltuk hırsı için bırakarak Belediye Başkanı olan ve bu yüzden de Bolu’nun TBMM’de bir eksik Milletvekiliyle temsil edilmesinin vebalini üzerinde taşıyan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a tek kelime edemeyen Türkoğlu’na, Bolu için gece gündüz demeden çalışan, merkezi hükümetimizin kaynaklarından azami şekilde Bolumuzun yararlanması için uğraş veren Milletvekillerimize laf söyleyebilecek en son kişinin kendisi olduğunu hatırlatmak isterim.

Başta da ifade ettiğim gibi bizler AK Parti Ailesi olarak siyaseti düzgün bir şekilde ve zeminde yapmaya devam edeceğiz. Doğrudur; şu an için ilimizde onkolog eksikliği vardır ve bu yüzden kanser hastalarımız ve aileleri sıkıntı yaşamaktadırlar. Ama Sayın Milletvekillerimizin de basın toplantısında ifade ettikleri gibi; bu eksiğin giderilmesi için Sağlık Bakanımız başta olmak üzere ilgili ve yetkili tüm kişilerle irtibata geçilmiş ve en kısa sürede Bolu’ya bir onkolog tayini sağlanacaktır. Bu vesileyle başta kanser hastalarımız olmak üzere şifa bekleyen tün hastalarımıza Rabbimden acil şifalar ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bolu Halkı ve hastalarımız müsterih olsunlar ki Sayın Milletvekillerimiz bu konuyu hassasiyetle takip emektedirler ve en kısa sürede de sonuçlanacaktır.”