İlimizde bir çift, bir hafta boyunca boş duran kapıcı dairesinde mahsur kalan "Arap" isimli yavru kediyi kurtarmak için uğraştı. Kazma ve küreklerle kapı kilidini açmaya çalışan çift, en sonunda çilingir çağırdı.

Kalıcı Konutlar 20'nci Ada 9'ncu Blok sakinleri, bir haftadan bu yana evin kapıcı dairesinden kedi sesleri geldiğini söyledi. Yönetici Sami Orus, kapının kilitli olması nedeniyle binanın etrafını gezerek demir korkuluklardan binanın içine baktı. Bir hafta aradan sonra boş kapıcı dairesinde yavru kedinin mahsur kaldığını gören bina sakinleri, itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler, levyeyle kapıyı açmaya çalıştı. Kapı açılmayınca yönetici Sami Orus, "Kırın gitsin" dedi ancak itfaiye erleri polis olmadan kapıyı kıramayacaklarını söyleyince evin anahtarının getirileceği söylendi. Bunun üzerine itfaiye erleri olay yerinden ayrıldı.

Kedinin içeride kalmasına üzülen Sami Orus'un eşi Yıldız Orus, bir yolunu bulup kediyi çıkarmaları gerektiğini söyledi. Yönetici Sami Orus, önce plastik pet şişeyle kapıyı açmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Hayvanlara düşkünlüğüyle tanınan Yıldız Orus, bu kez kocasının eline kazma vererek kapıyı açmasını söyledi. Onda da başarılı olamayınca kürek devreye girdi ancak bütün denemelere rağmen kapı açılmayınca çift çareyi çilingir çağırmakta buldular. Kısa sürede olay yerine gelen çilingir kapıyı açtı. Boş kapıcı dairesinin içine giren Yıldız Orus, pencerenin önündeki "Arap" isimli kediyi kucağına alarak öptü. Bir haftadır güneş yüzü görmeyen kedi, mahalledeki diğer kedilerin yanına bırakıldı.