Demirel 12 Mart 1971 de gelen muhtıra ile istifa ettirilir, yerine gelen askeri vesayet hükümeti köprüyü bitirip açılışını yaparken Demirel'i davet etmediği gibi tören boyunca adını bile anmazlar…

***

Bolu halkına Karadere'yi içme suyu olarak kazandırmak için yıllar süren mücadele verildi, bürokratik engeller aşıldı, büyük şehirlerle mücadele verildi, Ferhat gibi dağlar delindi… İşin büyük kısmı bittiğinde projenin mimari Alaaddin Yılmaz'ın 3 dönem kuralına takılarak başkanlığı bitmişti…

Projenin büyüklüğünü 15 yıl boyunca Yılmaz'ın her projesine muhalif gazeteci Mehmet Demirci'nin yapılacağına inanmıyordum, bunu eleştirirsem Allah beni cezalandırır” ifadesinden anlayabilirsiniz.

Yerine gelen CHP'li Tanju Özcan projeyi belediye seçimlerindeki rakibi Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin'in desteği ile devam ettirip bitirdiler…

Açılışını da yaptılar,

Tıpkı 1. Köprü açılışına davet edilmeyen Demirel gibi Alaaddin Yılmaz da davet edilmedi ve tören boyunca adının anılmaması kamuoyunda büyük vefasızlık olarak nitelendirildi.

Usta siyasetçi Tanju Özcan kamuoyunun soracağı vefasızlığı bildiği için nasıl ettiyse Yılmaz ile bir gün sonrası buluştu. Basına servis edilen açıklamada vefasızlığı ustaca bastırıp Yılmaz'ın kaynak göstermeden başlattığı projeleri bitirmek için canla başla çalıştığından bolca bahsediyor… Oysa belediyenin yıllık bütçesi projelerin kaynağıdır.

Satrançta da siyasette de ustalık birkaç hamle sonrasını düşünüp hareket edebilmektir, törenin tek CHP'lisi bunu hamleyi yaptı, diğer taraf Yılmaz yaptıysa Partisi sayesinde yaptı söylemiyle iç çekişmeye devam ediyor. Madem öyleydi belediye niye kaybedildi o zaman?

Yerelde Alaaddin'siz genelde Erdoğan 'sız tabloyu özleyenlerin bu iç çekişmeden memnun ifadeleri Ak Parti'nin durup düşünmesini gerektirmez mi?

***

Bu gün 1. Köprü denince Demirel hatırlanır, darbeci ve muhtıra verenlerin ismini bilen yoktur. Yıllar sonra Karadere tünelinden gelen membaa suyunu içen Boluluların kimin ismi hatırlanacağını hep beraber göreceğiz.

Siyasette olanlar ve siyasete girecekler için vefa İstanbul'da bir semt Bolu'da Karadere caddesine” pek uzak olmayan bir sokak adı...

Gidip birkaç kez geçin, sonra siyasete girin derim.

Hasan Perçin

[email protected]